Nom de la noticia

27 Juliol 2017

El Parlament aprova la proposició de llei d’espais agraris presentada per Junts pel Sí

Rovirola apunta que la proposició de llei dona resposta a una “demanda històrica del sector i del territori”

La proposició de llei dels espais agraris presentada per Junts pel Sí ha passat avui el primer tràmit parlamentari superant el debat a l’esmena a la totalitat. La llei dona resposta a una “demanda històrica del sector i del territori” per preservar, conservar i si cal ampliar els espais agraris de Catalunya, segons ha explicat la diputada de Junts pel Sí Dolors Rovirola.

La proposició de llei, que pretén definir bé els espais agraris de Catalunya, també té com a objectiu registrar les terres en desús o en fórmules de cessió i lloguer “per tenir el màxim de superfície agrícola en condicions de producció” per avançar en la sobirania alimentària, ha apuntat Rovirola. A més, “té l’objectiu de dissenyar mecanismes per donar seguretat jurídica als titulars d’explotacions agràries”, ha assegurat. D’aquesta manera, es vol afavorir “la competitivitat de les explotacions del país”, ha dit.

La diputada, que ha remarcat que es tracta “d’un text consensuat amb les entitats del sector”, ha assegurat també que la llei vol “protegir els espais agraris, mantenir la diversitat biològica i garantir la conservació de la cultura i els diferents ecosistemes” així com contribuir a “mitigar el canvi climàtic”.

“No hi ha agricultura sense espais agraris, i sense espais agraris no hi ha producció alimentària”, ha afirmat Rovirola, que ha afegit que “no volem renunciar a tenir la nostra producció agrària”, ja que “això significa acceptar riscos molt greus, degradant la nostra qualitat de vida amb aliments de qualitat inferior als que ara tenim i gaudim”.

Amb tot, i tenint en compte que “els espais agraris existents difícilment produiran més ni és possible expandir-los, ens hem de plantejar no perdre’n més, conservar i protegir els que ja tenim i recuperar els espais perduts com pretenem fer amb aquesta llei”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies