Nom de la noticia

06 Juliol 2016

El Parlament aprova la proposta de JxSí per permetre el canvi de nom i la rectificació del sexe registral als menors transsexuals

Violant Cervera celebra l’ampli suport que ha rebut la iniciativa i reclama un canvi legal en la llei estatal que permeti superar la situació actual en la qual “hi ha una arbitrarietat ja que depèn de la voluntat dels jutges i no existeix un criteri comú a la judicatura”

La Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya ha aprovat amb un ampli suport (unanimitat en tots els punts excepte un, en el que el PP s’ha abstingut) una proposta de resolució de Junts pel Sí per “modificar la Llei estatal 3/2007, reguladora de la rectificació registral de la menció relativa al sexe de les persones, i permetre així el canvi de nom i la rectificació del sexe registral també als menors d’edat transsexuals”. Actualment, la llei estatal no inclou els menors d’edat en els supòsits per acollir-se però diferents resolucions judicials han possibilitat aquest canvi de nom i de sexe. Cervera ha destacat que “és necessari un canvi legal que reguli els casos de nens i nenes en situació de transsexualitat”, doncs tot i les darreres resolucions de canvi de nom i de canvi de gènere en menors, “el tema acaba sent molt arbitrari ja que depèn de la voluntat dels jutges i no existeix un criteri comú a la judicatura”.

Cervera ha recordat que durant els treballs de la llei contra l’homofòbia de l’any 2014, aquesta possibilitat ja va ser tractada en els treballs de ponència. La diputada de Junts pel Sí ha lamentat que el canvi registral “es posposi, en general, a l’arribada de la majoria d’edat i després d’acreditar dos anys de tractament mèdic encaminat a la reassignació de sexe en el pla biològic”. En aquest sentit, Cervera insisteix que les persones transgènere i les persones intersexuals “s’han de poder acollir al que estableix la llei estatal 3/2007 sense que calgui cap diagnòstic de disfòria de gènere ni cap tractament mèdic”.

Així doncs, la proposta de resolució aprovada insta el Govern de l’Estat a modificar la Llei 3/2007, de 15 de març, per tal de permetre el canvi de nom i la rectificació del sexe registral als menors d’edat transsexuals i també eliminar els requisits del diagnòstic de disfòria de gènere i dels dos anys de tractament hormonal. A més, fruit de la negociació i incorporació d’esmenes, es demana una formació específica al personal dels registre civils de Catalunya; permetre el canvi de nom i la rectificació del sexe registral a les persones migrants transsexuals i eliminar també la necessitat d’informes professionals i el diagnòstic mèdic que avui se sol·liciten.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies