Nom de la noticia

02 Novembre 2016

El Parlament aprova la proposta de resolució de Junts pel Sí per pacificar el trànsit de la C-59 a Sant Feliu de Codines mentre no es fa la variant

La proposta també insta el Govern a redactar el projecte constructiu de la variant, que ja està en procés de licitació

El grup de Junts pel Sí ha impulsat avui una Proposta de Resolució per pacificar el trànsit de la C-59 al seu pas per Sant Feliu de Codines, mentre no es faci la variant que està en procés de licitació. La proposta, que s’ha aprovat aquest matí a la Comissió de Territori del Parlament de Catalunya, també insta el Govern a redactar i aprovar el projecte constructiu de la variant i a dotar-lo de pressupost quan sigui possible.

El diputat de Junts pel Sí Marc Sanglas ha destacat que la carretera C-59 “és una carretera que en condicions normals aguanta bé el trànsit, però s’ha convertit en una via de pas de vehicles de gran tonatge entre el CIM Vallès i l’Eix Transversal. I això ha fet que el seu pas per Sant Feliu de Codines s’hagi convertit en una qüestió preocupant”. “Hi ha un element a resoldre fonamental que són els problemes de seguretat que hi pugui generar el pas de trànsit pel municipi mentre no es construeixi la variant, especialment pels vehicles de gran tonatge”, ha destacat Sanglas.

Per això, ha explicat el diputat, s’ha impulsat la proposta de resolució que preveu fer estudis de circulació viària a la C-59 al seu pas pel poble per conèixer les característiques: vehicles, volum, velocitat, distribució horària, etc; i, posteriorment, “assegurar la circulació en condicions de seguretat al pas de la travessera per l’interior del nucli urbà”. A més, es plantejaran mesures dissuasòries pels vehicles de gran tonatge a través del Servei Català de trànsit. La carretera transcorre per l’interior del nucli urbà en una longitud de més de dos quilòmetres i amb una amplada de sis metres.

Finalment, a més de pacificar el trànsit, la proposta insta el Govern de la Generalitat a “redactar i aprovar el projecte constructiu de la variant de la carretera C-59 al seu pas per Sant Feliu de Codines, desenvolupant la solució seleccionada per l’Estudi Informatiu amb les prescripcions incloses a la Declaració d’impacte ambiental, durant l’any 2016” i preveure’l al pressupost quan hi hagi disponibilitat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies