Nom de la noticia

06 Juliol 2016

El Parlament aprova per unanimitat la proposta de Junts pel Sí per prioritzar el túnel ferroviari al seu pas per l’Hospitalet

El grup parlamentari reclama corregir el pla d’obres a l’estació de Bellvitge perquè aquest contempli l’accessibiltiat de persones amb mobilitat reduïda i deixi de ser una barrera entre els barris de Bellvitge i el Gornal

La Comissió de Territori del Parlament ha aprovat avui per unanimitat la proposta de resolució presentada per Junts pel Sí sobre l’estació de tren de Bellvitge, a l’Hospitalet de Llobregat, que demana al govern de l’Estat espanyol que “prioritzi el túnel ferroviari al seu pas per l’Hospitalet i millori l’accessibilitat de l’estació per a les persones amb mobilitat reduida”, afirma el diputat Joan Ramon Casals, que afegeix que amb aquestes actuacions també es pretén aconseguir “trencar la barrera urbanística entre els barris de Bellvitge i el Gornal”.

“Aquesta proposta obeeix a una demanda històrica dels veïns de Bellvitge i l’Ajuntament de l’Hospitalet”, ha ratificat Casals, que ha recordat que aquesta estació “no contempla ascensors, escales mecàniques ni uns mínims d’accessibilitat”. “Demanem que es rectifiqui el projecte d’estació i que s’adeqüi a persones amb mobilitat reduïda”, ha reclamat el diputat. Pel que fa a la demanda relativa a la priorització del túnel ferroviari al seu pas per l’Hostpitalet, Casals ha assegurat que “es tracta d’una reivindicació social imporant que milloraria la freqüència de trens i aconseguiria trencar la barrera entre els barris de Bellvitge i el Gornal”.

Segons Casals, “ens trobem davant d’una mostra més de falta d’inversió per part de l’Estat amb la xarxa de rodalies de tren del país, especialment de Barcelona i el Baix Llobregat”. En aquest sentit, la proposta denuncia que “de nou ens trobem davant d’un altre incompliment del Ministeri de Foment, que s’havia compromès amb la instal·lació d’elevadors i altres elements per resoldre l’accés a les andanes”, i afegeix que “la ciutat s’ha emportat una nova decepció perquè el projecte d’obres no contempla ni ascensors ni escales mecàniques”. Per últim, demana “un calendari dels treballs per escrit que mostri el compromís, aquest cop ineludible, de dur a terme les obres tants anys reivindicades”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies