Nom de la noticia

03 Novembre 2016

El Parlament aprova una proposta de resolució per garantir el respecte dels Drets Humans per part de les empreses catalanes a l’exterior

La diputada de Junts pel Sí Adriana Delgado afirma que eines com aquesta han de situar Catalunya “com a país referent” en la defensa dels Drets Humans i la Pau

El Parlament ha aprovat avui per unanimitat una proposta de resolució per garantir el respecte dels Drets Humans per part de les empreses catalanes que treballen o tenen inversions a l’exterior. La proposta, presentada conjuntament per tots els grups parlamentaris, insta el Govern a crear en un termini de 8 mesos un centre d’estudi i d’avaluació “sobre els impactes de les empreses catalanes a l’exterior que disposi d’instruments que vetllin pel compliment de la legislació vigent en l’àmbit dels Drets Humans”. El principal objectiu, doncs, és crear mecanismes de control per lluitar contra les vulneracions dels drets humans i del treball.

La diputada de Junts pel Sí Adriana Delgado ha destacat que aquesta proposta és una nova oportunitat per situar Catalunya com a referent de la defensa de la pau i els drets humans: “Creiem que eines com aquesta han de fer que la nova República Catalana sigui una oportunitat per a situar-nos com a país referent en l’escena internacional en la promoció de la defensa i el respecte de la pau, dels Drets Humans i del desenvolupament humà sostenible”, ha afirmat Delgado.

La diputada ha concretat que “l’important és que els governs obliguin a respectar, tinguin mecanismes per controlar i per avaluar” i ha recordat algunes de les iniciatives que el Govern ja està impulsant en aquest àmbit, com ara la Llei d’Acció Exterior, que inclou temes d’internacionalització i respecte pels DDHH, o el Pla Director de Cooperació al Desenvolupament i la Llei de Cooperació.

Delgado ha destacat que la proposta s’ha construït des del consens i sorgint de la societat civil: “Un pas important, fet amb consens, i ho hem de posar en valor”, ha afirmat. La diputada ha explicat que en la preparació de la proposta hi han participat les entitats i la societat civil, tots els grups parlamentaris i s’ha treballat coordinament amb els departament d’Exteriors i Empresa.

La proposta també “referma el compromís del Parlament envers el Dret internacional dels drets humans, el Dret internacional del treball i les normes internacionals sobre medi ambient” i es compromet a seguir treballant per vetllar per aquests camps. A més, el Parlament es mostra favorable a crear un “instrument internacional jurídicament vinculant” que garanteixi el compliment dels drets humans per part de les empreses transnacionals.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies