Nom de la noticia

15 Febrer 2017

El Parlament aprova una proposta de resolució que reclama a l’Estat que traspassi la competència sobre noves infraestructures al Vallès

El diputat de Junts pel Sí Marc Sanglas diu sobre el Quart cinturó que “no té cap raó de ser que el ministeri segueixi impulsant aquest projecte caduc i sense consens territorial”

El Parlament ha aprovat aquest matí a la comissió de Territori una Proposta de Resolució conjunta de Junts pel Sí, CSQP i la CUP que reclama a l’Estat que traspassi la “competència sobre qualsevol nova infraestructura de mobilitat al Vallès com es desprèn del vigent Estatut de Catalunya” i que s’inclogui el “corresponent finançament per a poder-les executar”.

La Proposta de Resolució reclama també al govern de l’Estat que paralitzi la “licitació de la redacció de l’estudi informatiu de la B-40 en el tram Terrassa-Granollers”, l’anomenat Quart cinturó, perquè es considera que el Govern ja està treballant en un pla de mobilitat de les dues comarques del Vallès. A més, en el darrer punt, aprovat per unanimitat, es proposa convidar als ajuntaments de les dues comarques i a les entitats implicades perquè participin en l’elaboració del Pla de Mobilitat del Vallès.

El diputat de Junts pel Sí Marc Sanglas ha destacat que el Govern ja treballa en la mobilitat a la zona i que, per tant, cal aturar aquesta obra. “Demanem al govern de Madrid que aturi aquest procés de licitació perquè el Govern de la Generalitat ja està treballant un Pla de Mobilitat del Vallès que té com a objectiu millorar la comunicació viària i ferroviària d’ambdues comarques, i també pretén afavorir el transport públic”, ha defensat Sanglas. “No té cap raó de ser que el ministeri de Fomento segueixi impulsant un projecte caduc i sense consens territorial, el que ha de fer el Ministeri és acabar les obres pendents de la B-40 entre Abrera i Terrassa abans de plantejar un projecte sense consens”, ha afegit el diputat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies