Nom de la noticia

26 Juliol 2017

El Parlament de Catalunya aprova amb els vots de la CUP i de Junts pel Sí la reforma del reglament de la cambra

L'adjunt al portaveu de JxSí diu que la reforma “no només és legal, sinó que és perfectament normal i està vigent en cambres parlamentàries i al Congrés dels Diputats”

El Parlament de Catalunya ha aprovat la reforma del Reglament de la cambra amb els vots dels grups de Junts pel Sí i de la CUP. L'adjunt al portaveu de Junts pel Sí Roger Torrent ha defensat que la reforma del reglament és “perfectament estatutària i constitucional”, “legal” i que està vigent en diverses cambres legislatives entre les quals també hi ha el Congrés dels Diputats. “La reforma del reglament els importa molt poc, a vostès el que els preocupa és aquell prejudici que fan sobre pel què pot servir aquesta reforma. Han sortit aquí i han parlat molt poc de la reforma del reglament”, ha afirmat Torrent, que ha iniciat la seva intervenció llegint part del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries on explicita que la lectura única per part d'un grup parlamentari “no presenta en si mateixa problemes jurídics de constitucionalitat”.

Torrent ha denunciat que els grups de l'oposició han tret totes les seves fòbies i obsessions durant el debat d'aquesta reforma: “La seva obsessió és impedir que hi hagi urnes, impedir la democràcia. Siguin valents i diguin que el que veritablement els fa por és que els catalans puguin votar”, ha afirmat Torrent. “Ens han parlat de passada de frenada, de llei mordassa i algunes barbaritats més i ho diuen precisament avui que alguns membres del Govern han hagut d'anar a declarar per posar les urnes. No els sembla cinisme?”, s'ha preguntat l'adjunt al portaveu de Junts pel Sí. “I quan això passa, senyor Coscubiela, no es pot ser equidistant. Quan a un costat hi ha la democràcia i les urnes i a l'altre la policia i els tribunals, no es pot ser equidistant”, ha etzibat Torrent.

Torrent ha finalitzat la seva intervenció recordant als que volen portar aquesta reforma al Tribunal Constitucional, que precisament la modificació del TC es va aprovar per lectura única: “La reforma del TC on vostès volen portar aquesta reforma es va fer per lectura única i sense passar per la mesa i vostès ens volen donar lliçons”, ha sentenciat. “No només és legal, sinó que és perfectament normal, està vigent en diverses cambres parlamentàries i al Congrés dels Diputats”, ha afegit Torrent. “Seran valents i també portaran al TC el reglament del Congrés dels Diputats que també permet la lectura única i que van utilitzar per reformar la Constitució?”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies