Nom de la noticia

16 Novembre 2016

El Parlament demana que es facin les obres per garantir l'accessibilitat de l'estació de Renfe a Manresa i reduir el temps de viatge fins a Barcelona per sota de l'hora

El diputat Bonvehí exigeix a Foment que “es portin a terme les obres, licitació que s'ha anat posposant en diverses ocasions”

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha aconseguit que la Comissió de Territori del Parlament aprovi una proposta de resolució en la qual es reclama al Ministeri de Foment que es portin a terme “les obres de reforma de l'estació de Renfe de Manresa consistents en la remodelació de l'accessibilitat a l'edifici de viatgers, que implicarà l'eliminació de les barreres arquitectòniques i la instal·lació d'ascensor, més obres en les andanes i en el vestíbul”. A més, es demana presentar “una proposta de serveis ferroviaris entre Manresa i Barcelona que redueixi el temps de viatge per sota de l'hora”.

El diputat de Junts pel Sí David Bonvehí ha recordat que les obres d'accessibilitat de l'edifici de viatgers de l'estació de Renfe de Manresa havien d'estar enllestides el 2015 i no es van portar a terme. Actualment, per anar d'una andana a l'altra s'ha de fer per unes escales i un passadís subterrani o bé travessar les vies per un pas que ja hi ha adequat però que no és cap garantia de seguretat i que, a més a més, queda apartat de l'estació. “Amb aquesta situació, l'estació del Nord de Manresa pràcticament impedeix que les persones amb mobilitat reduïda la puguin utilitzar”, ha explicat el diputat.

En la seva intervenció durant la Comissió de Territori, David Bonvehí ha afegit que “exigim a Foment que es portin a terme les obres, licitació que s'ha anat posposant en diverses ocasions” i ha subratllat que “si bé aquestes obres es podrien fer a d'altres estacions, ho focalitzem en la de Manresa perquè podria ser més utilitzada si les obres es fessin”.

Sobre el temps del trajecte entre Manresa i Barcelona, el diputat Bonvehí ha afirmat que “el trajecte ferroviari ha de ser millorat perquè el tren sigui un mitjà de transport bàsic pels habitants de Manresa i la comarca” i ha reclamat que “el temps de trajecte entre Barcelona i Manresa sigui menys d'una hora”. Pel diputat de JxSí “el tren va més lent que durant els anys 40 i 50” i ha afegit que “en països avançats és raonable fer 60 km en menys d'una hora”. Per David Bonvehi “el trànsit per carretera és costós o lent, pel que voldríem que la gent es pogués desplaçar de manera ràpida i còmode utilitzant el tren”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies