Nom de la noticia

23 febrero 2017

El Parlament exigeix el traspàs complet de competències en matèria d'ordenació i gestió del litoral català a instàncies de Junts pel Sí

La diputada Candini ha demanat que “s'actuï urgentment sobre les zones del Maresme i Terres de l'Ebre afectades per la llevantada de gener”

La diputada de Junts pel Sí Montserrat Candini ha defensat la moció de Junts pel Sí sobre l'estat del litoral català arran de la llevantada del mes de gener, que va afectar principalment les platges del Maresme i Terres de l'Ebre. El punt més destacat de la moció de JxSí aprovada pel Parlament de Catalunya exigeix al govern espanyol el traspàs complet de competències en matèria d'ordenació i gestió del litoral català. Per la diputada, “des de JxSí volem tenir tots els instruments per tal de poder donar resposta a les necessitats del territori”.

La diputada ha destacat que a la moció es reclama al govern espanyol que actuï urgentment “per tal que els efectes del temporal quedin arranjats abans de Setmana Santa” així com “exigir que el govern de l'Estat compleixi els compromisos adquirits amb l'aprovació de l'Estratègia del Maresme l'any 2014 i que s'atengui de manera urgent els municipis de Pineda de Mar i Malgrat de Mar”. Sobre aquesta darrera població, la diputada Candini ha lamentat que “ahir el delegat del Govern de l'estat, Enric Millo, va visitar la vila i no va informar degudament a l'alcaldessa, pel que aquesta es va incorporar tard a la visita”. Per la diputada, “hi ha una manca de respecte institucional al més pur estil bienvenido Mr. Marshall”.

Finalment, la moció de JxSí també demana un pla d'acció urgent per a regenerar les platges, camins, cultius i sistemes relacionats “per preservar l'optimitat de les badies de Alfacs i del Fangar, i garantir l'accés a la bocana del riu Ebre”, ha explicat la diputada.

Comparte

Compartir al Facebook Compartir en Twitter

Otras noticias