Nom de la noticia

05 Setembre 2015

El Programa de Junts pel Sí garanteix la transició segura cap a un nou estat d'Europa

“La prioritat no serà només acomplir el Full de Ruta sinó pal·liar les necessitats socials més urgents”, ha afirmat Romeva

Raül Romeva, Artur Mas i Oriol Junqueras han presentat aquest migdia el Programa Electoral de Junts pel Sí. L'acte, celebrat al CCCB de Barcelona, ha despertat l'expectació dels mitjans d'arreu del país. “La prioritat no serà només acomplir el Full de Ruta sinó pal·liar les necessitats socials més urgents. Construirem un país acollidor”, ha assenyalat Romeva per descriure les línies mestres del pla de futur.

Romeva, que ha considerat tot un “privilegi” crear les eines per construir el nou país, ha afirmat que, si el 27 guanya el Sí, el govern de concentració haurà d'assumir com un compromís ineludible garantir un sistema públic de Salut. “Això és una línia vermella que no podem posar en qüestió”. De fet, ha explicat que el programa s'ha creat sobre grans eixos de consens que “la societat catalana acabarà de definir lliurement”.

En aquest sentit, Artur Mas ha assegurat que “el programa és clar, sòlid i transparent”. “Aquest procés comença a les urnes i acaba a les urnes. Comença i acaba amb la decisió de la gent”, ha dit i ha animat a la ciutadania a aconseguir una majoria àmplia a favor del Sí.

Oriol Junqueras també ha ressaltat que les administracions del futur govern, en cas que guanyi el Sí, seran “de parets de vidre, participatives i transparents” i que Catalunya potenciarà les relacions internacionals amb una potent conselleria de Relacions Exteriors. “Tenim el deure d'aprofitar aquesta oportunitat per aconseguir les estructures d'estat que garanteixin el benestar”, ha reblat.

Descarrega’t el Programa Electoral a l'enllaç

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies