Nom de la noticia

03 Setembre 2015

Els empresaris catalans omplen La Pedrera per refermar el seu suport al Parlament

Més de 200 representants de les principals institucions empresarials catalanes es comprometen a respectar la decisió del poble de Catalunya i a fer-hi costat

Les 30 entitats empresarials adherides al Manifest del Far –signat el 8 maig de 2014 a Sant Sebastià– s’han tornat a comprometre a “respectar la decisió que prengui el poble de Catalunya i fer-hi costat, sigui com sigui”.

A l’acte hi ha participat la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i els expresidents de la cambra, Joan Rigol i Ernest Benach, així com els presidents de les organitzacions empresarials i cambres signants del Manifest, és a dir, totes les patronals a excepció de Foment del Treball.

L’acte ha començat amb una taula rodona sobre Reptes i oportunitats de futur de l’economia catalana, amb la participació dels economistes de prestigi Joan B. Casas, Jordi Galí, Miquel Puig i Xavier Sala i Martín, que han coincidit en dir que un estat independent per a Catalunya no només és viable econòmicament sinó que és una operació en què el país hi sortiria guanyant. “El repte és gran, però la distància entre allò que som i allò que podríem ser fa que valgui la pena”, ha afirmat en Joan B. Casas.

Després de la lectura del Manifest del Far, el vicepresident del Consell de Cambres de Catalunya, Domènec Espadalé, ha dit que “els empresaris defensen la via del diàleg amb l’Estat espanyol com la millor via” però ha reconegut que és un gest que “requereix voluntat per ambdues bandes” i que, per part de l’Estat espanyol, “fins ara no s’ha manifestat”. “A Espanya no es dialoga des de la transició i això perjudica greument el funcionament de l’economia”, ha afegit el President de Cecot, Antoni Abad.

El President de FemCAT, Ramon Carbonell, ha manifestat que “la decisió del poble de Catalunya no només s’ha de respectar perquè és de rigor en democràcia, sinó que no va associada necessàriament a cap risc econòmic o empresarial”. En aquest sentit, el president de Pimec, Josep González, que s’ha refermat en la voluntat dels empresaris en el dret a decidir, ha assenyalat que "el proper dia 27 de setembre Catalunya vol unes eleccions tranquil·les”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies