Nom de la noticia

17 Setembre 2015

'Enginyers pel Sí' dóna suport a Junts pel Sí

Valoren la independència com la oportunitat de construir un nou país amb millors infraestructures, política energètica i indústria

Una vuitantena d’enginyers han fet explícit avui el seu suport a la candidatura Junts pel Sí en un dinar-col·loqui a Barcelona. En el marc d’aquest acte, que portava per títol Enginyers pel Sí, Lluís Salvadó, enginyer industrial, cap de campanya de Junts pel Sí i candidat número 6 per Tarragona, ha reivindicat la necessitat de “donar seguretat a persones i empreses sobre les incerteses que haurà d’afrontar el procés de transició nacional”. En aquest sentit, ha destacat que “Catalunya té els millor experts de cada camp treballant-hi i que, per tant, el procés estarà controlat i no hi haurà sotracs”.

Salvadó ha explicat que una de les primeres mesures del govern sorgit de les eleccions del 27S, si hi ha majoria independentista, serà l’aprovació de la Llei de transitorietat jurídica, que permetrà que “no hi hagi períodes de buits legals”. Sobre la creació d’estructures d’Estat, el cap de campanya de Junts pel Sí ha manifestat que “tots els països del món han fet aquest procés en algun moment” i ha remarcat que “és una sort i un privilegi dur-lo a terme tenint ja experiència en la gestió de serveis fonamentals”.

Al seu torn, el professor emèrit de la UPC Josep Amat ha valorat la independència com una oportunitat per a la indústria i la recerca a Catalunya. “La nostra competitivitat es veu afectada per les polítiques econòmiques impulsades pel govern espanyol”, ha explicat Amat i després ha afegit que “cal trencar amb aquestes polítiques que perjudiquen l’economia catalana”.

A continuació, Jordi Dolader, soci d’MRC Consultants and Advisory Services, ha alertat que “Catalunya no pot repetir els errors que han portat al dèficit tarifari de 30.000 milions d’euros que es registra a l’Estat espanyol”. Dolader ha celebrat que “amb la nova República catalana, per primera vegada es podrà dissenyar la política energètica”.

Per últim, el president de la FERRMED, Joan Amorós, ha quantificat el dèficit d’infraestructures a Catalunya en “25.000-30.000 milions d’euros”. Amorós ha recordat que “n’hi hauria prou amb dos anys sense patir el dèficit fiscal actual per eixugar aquesta xifra”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies