Nom de la noticia

19 Gener 2017

Figueras: "Les xifres del pressupost d'Afers Socials demostren una millora considerable que es traduirà en més i millor atenció social"

La consellera Bassa ha subratllat que els dos eixos principals dels pressupostos són “un nou estat del benestar per a tothom i un país amb més i millor feina”

La diputada de JxSí Anna Figueras ha posat en valor aquest dijous que la dotació pressupostària dedicada al Departament d'Afers Socials “augmenta en 280 milions d'euros” , que representa un increment dels recursos en tots els programes, com per exemple 50M€ en dependència, 20M€ en infància, i 10M€ en finançament públic en places residencials. “Les xifres demostren una millora considerable que es traduirà en més i millor atenció social”, ha indicat.

Figueras ha reconegut que “la situació econòmica i financera actual no és òptima i no permet elaborar un pressupost ideal” però que, tot i així, hi ha un esforç que es posa de manifest en el conjunt dels Pressupostos de la Generalitat, en els quals hi ha un increment de 1.170M€ en inversió social, que suposa el 74,7% del total de la despesa. És a dir, que 3 de cada 4 euros d'aquests comptes es destinen a despesa social. Figueras ha lamentat, en canvi, que, en els sis darrers anys, el govern de l’Estat hagi reduït la despesa en polítiques socials en un 86%.

El diputat Chakir El Homrani, per part seva, ha remarcat que les partides destinades a la Renda Mínima d'Inserció han incrementat en 70 milions d'euros, i són la base per poder posar en marxa la Renda Garantida de Ciutadania. “Estem davant la possibilitat de fer realitat un canvi de paradigma en les polítiques de lluita contra la pobresa i en les polítiques de prestacions socials”, ha dit el diputat durant la comissió d'Afers Socials, on s'han tombat les esmenes a la totalitat als pressupostos del Departament.

“Els pressupostos tenen dos eixos principals: un nou estat del benestar per a tothom i un país amb més i millor feina”, ha dit la consellera Dolors Bassa, que ha explicat que el Departament ha preparat aquest pressupost “amb una clara aposta per la igualtat d'oportunitats”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies