Nom de la noticia

27 Juliol 2016

Figueras: “Volem un Estat respectuós i sensible amb el territori, sostenible i que respecti el valor paisatgístic i el medi ambient”

El conseller Baiget ha assegurat que el Govern “mantindrà l’expedient de suspensió a l’espera del posicionament de Red Eléctrica Española” i ha refermat que “les infraestructures han de tenir consens al territori i amb qui governa al país”

“Treballem perquè volem un Estat amb les infraestructures adequades i del segle XXI, connectat amb Europa, però alhora volem un Estat respectuós i sensible amb el territori, sostenible i que respecti un valor tan important com ho és el paisatgístic i el propi medi ambient”. Aquesta ha estat la idea central de la intervenció de la diputada de Junts pel Sí Natàlia Figueras, que durant el ple al Parlament ha demanat la valoració del govern en relació a l’informe del Col·legi Oficial d’Industrials de Catalunya sobre la necessitat del ramal elèctric de Riudarenes, més conegut com a línia d’alta tensió –MAT-. Un informe que el Col·legi d’Enginyers ha elaborat com a alternativa al projecte de línia d’alta tensió que va presentar Red Eléctrica Española i considerat “no adequat pel territori”, segons Figueras, ja que malgrat des del grup parlamentari Junts pel Sí es reconeix la “necessitat d’ampliar l’actual línia, aquest projecte no té en compte el valor paisatgístic de la zona”, ha apuntat la diputada.

Figueras ha afirmat que “l’energia i les seves infraestructures ens han d’ajudar a viure millor, a tenir un major benestar”, però ha volgut subratllar que “si no cuidem el nostre entorn, no serà possible”. En aquest sentit, la diputada ha volgut agrair al conseller Baiget la seva assistència al Consell Comarcal de la Selva durant la setmana passada i la “sensibilitat del govern respecte a les inquietuds que produeix aquesta línia d’alta tensió als ciutadans que ens veiem afectats”. I és que la línia d’alta tensió, al seu pas pels municipis de Santa Coloma de Farners i Riudarenes, i part de La Selva, ha estat objecte de debat d’administracions i plataformes com No a la MAT, entitats i persones voluntàries que “han reivindicat i treballat de valent per a ser escoltats, realitzant una consulta i proposant alternatives al projecte que presentava Red Eléctrica Española”, ha recordat la diputada.

Per la seva banda, el conseller Baiget ha ratificat que “el projecte que planteja Red Eléctrica Española va generar i ha generat malestar al territori” i ha explicat que l’informe del Col·legi d’Enginyers “planteja la necessitat de construir una subestació a Riudarenes per garantir el servei elèctric a les comarques gironines i ofereix cinc alternatives perquè Red Eléctrica faci un replantejament”. Mentrestant, el conseller ha refermat que el Govern “mantindrà l’expedient de suspensió a l’espera del posicionament de Red Eléctrica Española”. “Les infraestructures han de tenir consens al territori i amb qui governa al país”, ha sentenciat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies