Nom de la noticia

26 Octubre 2015

Forcadell: ‘Siguem lleials a la ciutadania i al bé comú. Visca la democràcia, visca el poble sobirà i visca la República Catalana!’

Carme Forcadell, escollida presidenta del Parlament amb 77 vots a favor

Carme Forcadell ha estat investida com a presidenta del Parlament de Catalunya en l’XI legislatura, constituït aquest dilluns; la primera legislatura que té majoria de diputats a favor de la independència, i l'última de l'etapa autonòmica. ‘Siguem lleials a la ciutadania i al bé comú. Visca la democràcia, Visca el poble sobirà, Visca la República Catalana!’, ha dit Forcadell en el discurs d’investidura.

La presidenta, que serà la segona dona al capdavant de la Cambra catalana, s’ha compromès a treballar per ‘canviar la situació anòmala’ en què viuen les dones, tant en l’àmbit polític com en la vida quotidiana. ‘Treballaré perquè la veu i les experiències de les dones siguin presents en els espais públics en la mateixa proporció que les dels homes i perquè la presència de les dones en els espais de decisió sigui una normalitat i no una excepcionalitat’, ha afirmat.

Forcadell també ha fet una menció especial a Enric Prat de la Riba, que va crear la Mancomunitat; Heribert Barrera, que va reobrir el primer Parlament després de la dictadura; i els presidents de la Generalitat Lluís Companys i Francesc Macià, per recordar el ‘moment transcendental’ que viu avui la història de Catalunya.

La presidenta també ha explicat els eixos que guiaran el seu mandat. D’una banda, fer del Parlament una cambra de tots i de totes, sense exclusions, i que tingui el diàleg com el fonament. ‘Aquest Parlament està i estarà al servei de tota la ciutadania: parlin el que parlin, vinguin d’on vinguin, pensin el que pensin, votin el que votin’, ha dit, posant un èmfasi especial en fer polítiques que ajudin els que més ho necessiten i lleis que ajudin a eradicar les desigualtats socials. ‘Que el Parlament es converteixi en el lloc on la utopia es manifesta, que els somnis del carrer entrin al Parlament, que els anhels de la ciutadania trobin refugi a l’hemicicle’, ha declarat.

D’altra banda, Forcadell espera que el llegat legislatiu d’aquest Parlament sigui la creació d’un marc jurídic propi que doni més llibertat i sobirania a tota la ciutadania de Catalunya. ‘Amb aquesta XI legislatura del Parlament modern tanquem l’etapa autonòmica i enlairem un nou escenari cap al demà. Siguem conscients que protagonitzem un moment fundacional. Ara i aquí, creem un abans i un després. Des d’ara mateix, constituïm un Parlament sobirà que vol representar un poble lliure’, ha afirmat.

Forcadell ha obtingut 77 vots a favor, 57 vots en blanc i un vot nul. Els 135 diputats del Parlament també han escollit els membres de la Mesa del Parlament. Les vicepresidències les ocuparan Lluís Corominas (JxSí) i Jose María Espejo-Saavedra (C’s), i les secretaries estaran a càrrec d'Anna Simó (JxSí), David Pérez (PSC), Joan Josep Nuet (CSQEP) i Ramona Barrufet (JxSí).

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies