Nom de la noticia

27 Juliol 2016

Forné: “És de justícia i imprescindible estar al costat de les entitats, les federacions i la Taula del Tercer Sector”

La consellera Munté ha afirmat que “continuarem treballant colze a colze el conjunt de les administracions locals, supralocals i aquest Govern amb el Tercer Sector”

El diputat de Junts pel Sí Josep Maria Forné ha preguntat a la consellera de la Presidència Neus Munté sobre les finalitats del tercer pla de suport del Tercer Sector Social que es va signar pel Govern de la Generalitat i l’ens que agrupa aquestes entitats, el passat dilluns 25 de juliol. El diputat ha afirmat que “és de justícia i imprescindible estar al costat de les entitats, les federacions i la Taula del Tercer Sector” ja que segons Forné “van néixer en un context que suplien la manca de resposta de l’Estat a les necessitats socials i com a manera de fer molt arrelada a la nostra ciutadania”.

El diputat de JxSí ha explicat que “Catalunya compta amb un teixit social extens, plural i actiu conformat per entitats i organitzacions que sorgeixen de la lliure iniciativa ciutadana i canalitzen la solidaritat i la participació social dels catalans vers les persones, famílies i col·lectius afectats per una situació o una necessitat de caràcter social”. És en aquest sentit que el diputat ha posat en valor que “la munió d’entitats que es van constituir i es constitueixen s’han anat aplegant entorn de federacions i altres grans organitzacions fins a constituir-se en la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya”. Forné ha recordat que “per tal de constituir-se com a taula, el primer pas va ser el llibre blanc del 2003, i posteriorment la Generalitat s’ha compromès mitjançant dos plans de suport: el de 2008 a 2010 i el de 2012 a 2015”.

Des del grup parlamentari s’ha subratllat que “segons el baròmetre de 2016 del Tercer Sector Social, el sector comptava l’any 2015 amb 559.000 persones associades, 563.000 donants, 348.000 voluntaris i 85.000 treballadors que van atendre 1.550.000 persones”. Josep Maria Forné ha afegit que “la Taula aplega 35 federacions i altres organitzacions del tercer sector que aglutinen més de 3.000 entitats no lucratives”. Finalment, el diputat de JxSí ha destacat la bona feina que fan aquestes entitats “tècnicament de forma excel·lent, humanament de forma motivadora i resolta èticament” i ha emfatitzat que “han comptat amb el compromís per part de l’administració mitjançant els dos plans de suport i amb el que al llarg de la seva història ha anat oferint el Govern”.

Per la seva banda, la consellera Munté ha afirmat que “la principal funció del tercer pla és recolzar el Tercer Sector Social, recolzament que ens fa més forts a tots com a país i com a societat”. La Consellera ha parlat d’alguns dels eixos d’aquest pla “millora de la transparència de la informació de les entitats, impulsar les seves polítiques socials en especial les que fan referència a l’àmbit de la justícia, de l’habitatge i la reinserció laboral de les persones més vulnerables, també enfortir la seva estabilitat econòmica” i en aquest sentit ha subratllat que “no deixarem de batallar pel 0,7% de l’IRPF destinat a finalitats socials després dels reiterats incompliments de sentències del TC per part del govern espanyol”. Finalment la consellera Munté ha afirmat que “continuarem treballant colze a colze el conjunt de les administracions locals, supralocals i aquest Govern amb el Tercer Sector.”

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies