Nom de la noticia

31 Maig 2017

Forné: “La Formació post obligatòria és un repte de país perquè fomenta la igualtat d’oportunitats i l’excel·lència del sistema educatiu ”

La consellera Ruiz posa en valor la Formació Professional i afirma que “és una eina de millora de l’ocupabilitat i de la competitivitat del país i hi seguirem treballant”

El diputat de Junts pel Sí, Josep Maria Forné, ha destacat que un dels reptes de futur que tenim com a país és la formació continua i això reclama especial atenció en els ensenyaments post obligatoris. “Catalunya és i ha estat referent i ha destacat en l’oferta d’ensenyaments post obligatoris, de formació professional i batxillerat”, ha exposat Forné, qui ha posat èmfasi en que els ensenyaments post obligatoris promouen “la igualtat d’oportunitats i l’excel·lència”.

En una pregunta a la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, en la sessió de control del Ple del Parlament, Forné ha assenyalat que “la igualtat d’oportunitats és nomes no compensar les diferències, sinó que no es transmetin de generació en generació”. “L’ensenyament post obligatori i la seva diversitat també pot servir per atendre la diversitat d’interessos i per aconseguir l’excel·lència d’un sistema educatiu”, ha reblat.

En la seva resposta, la consellera Ruiz ha indicat que “per treballar per l’equitat i per l’excel·lència l’instrument més important és la formació post obligatòria”. “Catalunya no es pot permetre que cap generació no tingui els suficients instruments per donar resposta als reptes de la societat del coneixement”, ha assegurat. En aquest sentit, la consellera ha posat en valor la Formació Professional (FP): “És un arbre, una espècie que hem de cuidar moltíssim perquè creixi amb la mateixa força que ara”.

La consellera Ruiz ha explicat que aquest any s’han creat “45 cicles nous en formació dual, des de la pedra natural fins a especialistes en l’àmbit jurídic, donant resposta a necessitats laborals”. “La FP és una eina de millora de l’ocupabilitat i de la competitivitat del país i hi seguirem treballant”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies