Nom de la noticia

30 Novembre 2016

Fornells: "Calen polítiques transversals per anul·lar la violència masclista: volem un país lliure de violència"

El Govern posa en marxa una aplicació mòbil pionera per facilitar que les potencials víctimes de violència de gènere demanin ajuda al 112

La diputada de Junts pel Sí Montserrat Fornells ha mostrat aquest dimecres l’interès del Grup Parlamentari sobre l’aplicació mòbil per a víctimes de la violència masclista, després que divendres passat es commemorés el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

“En el que portem d’any, ja s’han registrat gairebé 11.000 denúncies relacionades a la violència masclista i hem hagut de lamentar quatre víctimes mortals a Catalunya”, ha lamentat Fornells, recordant que la violència contra les dones “no entén de classes socials, ni d’orígens, ni d’edats, ni de nivell d’estudis: es dóna en totes les situacions”.

Per això, la diputada de JxSí ha insistit que “calen polítiques transversals per anul·lar aquest problema i donar seguretat a les dones maltractades, i cal encoratjar tota la societat civil perquè mostri tolerància zero envers qualsevol violència masclista, per fer un país lliure de violència”.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha explicat que l’aplicació mòbil per a víctimes de la violència masclista facilitarà que una dona es posi en contacte amb el 112 per demanar ajuda als serveis d’emergència i els Mossos d’Esquadra si es troba enmig d’una agressió. “Amb aquesta app pionera donem eines a les víctimes potencials de violència masclista per alliberar-se d’aquesta xacra”, ha explicat el conseller.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies