Nom de la noticia

02 Juny 2016

Gerard Gómez: “No ens queixem ni fem victimisme, només demanem el traspàs absolut del sistema ferroviari”

El diputat de Junts pel Sí ha reivindicat que “volem ser els responsables” i fer “que els trens arribin a l’hora”

El diputat de Junts pel Sí Gerard Gómez ha demanat el traspàs de sistema ferroviari a Catalunya, perquè la Generalitat en pugui ser la responsable i millorar el servei que se li dóna als ciutadans. “Tots els problemes vénen per la manca d’inversions. Ni el pla de rodalies ni res. No es compleixen els compromisos. Demanem inversions i que es compleixi amb allò acordat, però sobretot demanem el traspàs. Volem ser-ne els responsables i que els trens arribin a l’hora. Ja no ens alimenten molles, volem el pa sencer”, ha afirmat Gómez. “No ens queixem ni fem victimisme, només demanem el traspàs absolut del sistema ferroviari”, ha afegit el diputat, que ha reivindicat que el procés de construcció de l’Estat es fa perquè els ciutadans visquin millor i el transport és una qüestió fonamental.

“Els retards i la no inversió són el pa de cada dia. Són absolutament constants. Averies, incendis, talussos que cauen i ningú arregla… Mal manteniment i no inversió que a qui perjudiquen és als ciutadans”, ha manifestat Gómez, que ha explicat el cas d’un ciutadà que es va quedar sense una feina perquè quan van saber que vindria en tren cada dia no el van voler contractar perquè havien tingut problemes de retards amb altres treballadors.

La moció impulsada per Junts pel Sí demana el traspàs total del sistema ferroviari de Catalunya i s’ha aprovat amb el suport de la CUP, CSQP i el PSC. A més, demana “que no es modifiquin els horaris per cronificar els endarreriments, com proposa l’Estat, i que els temps dels viatges tornin a ser competitius, ja que en alguns trajectes la durada s’ha vist incrementada en els darrers anys”. Finalment, es reclamen també totes les inversions que l’Estat havia promès i no ha realitzat, especialment, el Pla de la Rodalia 2008-2015 del qual només s’ha executat un 10% dels 4.000 milions d’euros previstos.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies