Nom de la noticia

17 Setembre 2015

Germà Bel: “En un país lliure l’Estat posa la ciutadania al centre”

Més de 3.000 persones reben la candidatura de Junts pel Sí a Tarragona i veuen en exclusiva el videoclip d’una de les cançons de la campanya

La Rambla de Tarragona ha estat un anar i venir de gent que, a dos quarts de vuit, s’ha aplegat per acollir la candidatura de Junts pel Sí. “Els catalans i les catalanes volem ser amos del nostre futur, responsables de les nostres decisions, corregint els errors i gaudint dels encerts”, ha explicat el cap de llista per la demarcació, Germà Bel, a qui han acompanyat Artur Mas, Marta Rovira, Montse Palau, Joan Reig, Albert Batet i el membre de Súmate, Manuel Puerto. L’acte ha reunit finalment més de 3.000 persones.

“En un país lliure –ha argumentat Germà Bel– , l’Estat posa la persona al centre de l’interès, la fa ciutadà. Si això fos així, no tindríem la N340 com la tenim, ni la A27 com està, malgrat ser la via natural de sortida del Port de Tarragona”. Per això, ha explicat el cap de llista per Tarragona que Junts pel Sí proposa que el Port de Tarragona, l’aeroport de Reus o els centres de recerca de la URV “siguin governats preeminentment per les autoritats de Tarragona, Reus i la URV”.

També Artur Mas, número 4 per Barcelona, ha reiterat que la ciutadania catalana no és “propietat de ningú”. “Només hi ha camí d’èxit, que Junts pel Sí tregui un resultat molt gran el 27S, una majoria molt clara que es llegeixi a Madrid, Brussel·les i a totes les capitals del món, diguin el que diguin ara”, ha explicat i ha demanat els tarragonins que assistien a l’acte que no tinguin “por” perquè és l’estratègia que els “adversaris volen inocular”. També ha recordat com el 9N milions de persones van treure’s la por i ha demanat a la ciutadania que “ara hi vagi molta més gent a les urnes”.

Sobre les declaracions del portaveu de la Comissió Europa, que assegura que Catalunya quedaria com a Estat fora de la Unió Europea, Marta Rovira ha afirmat que Europa, al capdavall, “s’adapta, s’ha adaptat sempre i està en moviment”. “Quin sentit tindria expulsar 7,5 milions de persones d’un Estat que és contribuent nét i solidari? Com s’ho faran per explicar arreu que un enclavament, corredor del Mediterrani, queda aïllat?”, s’ha demanat Rovira. Després ha afirmat que seran els ciutadans i les ciutadanes de Catalunya els que decidiran “en un procés constituent si han de ser a Europa i com hi han de ser”.

I Montse Palau, número 2 per Tarragona, ha reivindicat que, en el nou Estat, “Tarragona sigui patrimoni de la cultura actual, de l’excel·lència universitària, del benestar i de la justícia social i de la igualtat”. Manuel Puerto, representant de Súmate, ha assegurat, així mateix, que “ara que Pablo Iglesias ha tornat a fer servir el discurs etnicista per a dividir aquesta societat” la ciutadania ha de tornar-se a unir per “fundar la República Catalana”.

“Avui no us parla gent que ve a fer el míting i torna cap a Madrid, com Rajoy i Pedro Sánchez. Quan vinguin aquí que compleixin les promeses. Sabeu per què vénen aquí? Perquè aquí ens la juguem. I no fallarem! El 27S guanyarem la llibertat de Catalunya”, ha animat Albert Batet, número 3 per Tarragona. Ferran Civit ha volgut recordar que “la República Catalana serà per a tothom”. “Feu-vos dignes d'aquest moment històric!”, ha demanat els assistents, com també ho ha fet Jordi Sendra, número 7 per Tarragona.

L’acte a Tarragona també ha servit perquè Junts pel Sí presentés la cançó ‘Junts anirem més lluny’, que interpreten, entre d’altres Joan Reig, número 17 per Tarragona, que ha presentat l’acte, i el seu company del grup Lax’n’Busto Pemi Rovirosa. Al videoclip, que és una versió rockera del segon moviment del tema ‘Viatge a Ítaca’ de Lluís Llach, grans artistes s’uneixen per guanyar un país nou.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies