Nom de la noticia

25 Gener 2017

Gómez: "El tancament de la Model és una de les qüestions que generen més consens perquè és necessari per la ciutat i pel sistema penitenciari"

El diputat de Junts pel Sí afirma que se sent orgullós de l'acord impulsat per Justícia pel tancament i demana al conseller Mundó que “treballi per fer-lo efectiu”

El diputat de Junts pel Sí Gerard Gómez ha defensat el tancament de la presó Model de Barcelona després que la Generalitat hagi tancat un acord amb l'Ajuntament i ha demanat al conseller Mundó que “treballi perquè l'acord es faci efectiu” i buscant el “màxim consens”. “El tancament de La Model és una de les qüestions que generen més consens perquè és necessari per la ciutat i pel sistema penitenciari. Tothom sap que s'ha de tancar i més d'hora que tard”, ha afirmat Gómez.

El diputat ha recordat la història de la presó i ha posat de manifest que ha quedat totalment desfasada. “La idea inicial per fer la Model era millorar les condicions de vida dels reclusos i han passat 100 anys i la presó és la mateixa”, ha explicat. A més, ha destacat que actualment “és l'única a Catalunya que té sobreocupació, amb el 116% de la seva capacitat”. En aquest sentit, Gómez ha reivindicat la necessitat de tirar endavant el tancament: “Hem de mirar el futur i anhelar els nous usos de la Model que volem per Barcelona”, ha dit el diputat.

“Ens sentim molt orgullosos que la conselleria hagi impulsat aquest acord amb l'Ajuntament de Barcelona per tancar per fi aquesta presó”, ha afirmat el diputat, que ha demanat al conseller Carles Mundó que finalitzi la feina. “La petició que li fem és que treballi perquè aquest acord es faci efectiu. Amb el màxim de consens, amb els veïns i els sindicats”, ha sol·licitat.

Gómez ha destacat que el tancament generarà l'oportunitat de poder construir equipaments escolars, socials i esportius necessaris per aquest barri. Així mateix, el tancament de la Model obre també oportunitats pel barri de Trinitat Vella, que podrà alliberar espais i construir habitatges socials que fa anys que es reclamen. Això permetrà “construir una ciutat més equilibrada”, alhora que ha recordat que cal començar a treballar en la construcció d'un nou Centre obert i d'un nou centre penitenciari a la Zona Franca.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies