Nom de la noticia

25 Gener 2017

Gordó: "La unificació dels col·legis d'enginyers tècnics agrícoles i forestals permetrà una major adaptació als reptes de futur i actuar amb més eficàcia"

Amb la creació d'aquest col·legi “se'l dotarà de més musculatura, amb uns 2.000 col·legiats, amb més i millors serveis, i facilitarà una millor defensa dels seus interessos”

El diputat de Junts pel Sí Germà Gordó ha defensat el suport del grup parlamentari al projecte de Llei de fusió dels col·legis oficials d'enginyers tècnics i pèrits agrícoles de Catalunya i d'enginyers tècnics forestals de Catalunya en el Col·legi d'Enginyers Tècnics Agrícoles i Forestals de Catalunya. Pel diputat, “aquesta unificació permetrà una major adaptació del nou col·legi a les innovacions, als reptes de futur i permetrà actuar amb més eficàcia”.

Segons Germà Gordó, “amb aquest Projecte de Llei es clou un llarg procés d'anàlisi i de debat de les corporacions que avui es fusionen sobre la situació que presenta l'exercici de les seves professions i sobre els principals reptes i oportunitats que sorgeixin”. El diputat ha recordat que aquest procés va tenir un moment destacat en la signatura del conveni d'unificació i els estatuts provisionals, el 17 de juliol de 2015 “que va significar la culminació d'un treball difícil però important per als col·legiats amb moltes hores de feina, de diàleg, reflexions i també de concessions, però que es va fer pensant en el millor per les corporacions, els col·legiats i el país”.

El diputat ha destacat que mitjançant aquest Projecte de Llei “fem ús de les nostres competències” i ha subratllat que “es desenvolupa amb èxit un dels objectius de la Llei 7/2016: l'adopció de mesures de suport i foment per facilitar el procés de fusió entre els col·legis professionals”. A més, amb la creació d'aquest col·legi “se'l dotarà de més musculatura, amb uns 2.000 col·legiats, amb més i millors serveis, i facilitarà una millor defensa dels seus interessos”, ha afegit Germà Gordó.

Finalment, el diputat de JxSí ha emfatitzat que “els col·legis professionals són necessaris per a la societat”. “De fet – ha seguit Germà Gordó – quan Catalunya no tenia poder polític, sí tenia teixit social, acadèmies, organitzacions agràries, de comerç i industrials, i també tenia col·legis professionals. Tenia nació, i aquesta és allò que construïm tots els catalans”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies