Nom de la noticia

20 Octubre 2016

Guinó: “L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya ha de ser un mecanisme de protecció per l’administració i també per l’àmbit privat”

El diputat de Junts pel Sí ha explicat que una de les funcions de l’agència serà la tasca preventiva “incrementant el perímetre de protecció més enllà d’on el tenim ara”

El diputat de Junts pel Sí Lluís Guinó ha defensat el posicionament del grup parlamentari envers el projecte de llei de creació de l’Agència de Ciberseguretat. El diputat Guinó ha subratllat la importància de tenir un organisme d’aquest tipus perquè “ha de ser un mecanisme de protecció per l’administració i també per l’àmbit privat”.

Des de JxSí es posa en valor el debat parlamentari que s’inicia un cop aprovat el projecte de creació de l’agència. “L’hem d’aprofitar per aportar millores”, ha dit Guinó, qui ha subratllat que “tenim especial interès en el control parlamentari de l’agència i que pel seu finançament se segueixin les normatives de les finances públiques”.

Una de les qüestions que ha destacat Lluís Guinó ha estat la referent als ciberatacs: “se’n produeixen milers a la xarxa i les afectacions des d’un punt de vista qualitatiu són especialment greus.” En aquest sentit ha recordat que dies abans del 9N “es va produir un ciberatac orquestrat que va fer que els ciutadans també en sortissin perjudicats, ja que la recepta electrònica, entre d’altres, va deixar de funcionar”. El diputat ha afirmat també que “defensem els drets i llibertats dels ciutadans quan interactuen amb l’administració” i ha explicat que una de les funcions de l’agència serà la tasca preventiva “d’incrementar el perímetre de protecció més enllà d’on el tenim ara”.

Finalment, el diputat Guinó ha destacat la importància de treballar conjuntament amb a la Unió Europa i l’Estat espanyol així com amb el cos dels Mossos d’Esquadra en matèria de ciberseguretat i ha encoratjat als grups de l’oposició a “deixar enrere les polítiques de retrovisor i posar-nos a treballar per una llei integral que afecta l’estructura governamental i l’activitat pública i privada del nostre país”

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies