Nom de la noticia

04 Maig 2017

Guinó: “La comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya ha de servir perquè s’assumeixin responsabilitats polítiques davant uns fets greus i objectius”

La comissió aprova tot el Pla de treball presentat per Junts pel Sí, en el qual es demana la compareixença de diferents representants polítics i institucionals com Mariano Rajoy, Jorge Fernández Díaz, Daniel de Alfonso, Jorge Moragas o Alícia Sánchez Camacho

La comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya ha aprovat avui el pla de treball, amb l’aprovació de totes les peticions de compareixença i informació presentades per Junts pel Sí. El pla, elaborat a partir de les propostes de tots els grups parlamentaris, inclou peticions de compareixença com a testimoni de diferents representants polítics i institucionals, com ara Mariano Rajoy, Jorge Fernández Díaz, Daniel de Alfonso, Jorge Moragas o Alícia Sánchez Camacho, entre d’altres. “Entenem que en aquesta comissió, els responsables d’aquesta operació ens han d’explicar què van fer i per què des de la perspectiva política i policial”, ha assegurat el portaveu del grup parlamentari de Junts pel Sí a la comissió, Lluís Guinó, que ha explicat que també se sol·licita la compareixença d’altres experts que poden aportar el seu punt de vista sobre aquesta qüestió, especialment els periodistes que van destapar l’Operació Catalunya.

“El que tenim sobre la taula són fets objectius, confirmats, provats i que tenen una veracitat remarcable”, ha afirmat Guinó, que ha demanat que s’assumeixin “unes responsabilitats polítiques que són evidents”. “L’important és que els responsables vinguin i s’expliquin”, ha reiterat el portaveu del grup a la comissió, que ha subratllat que “qui està esperant respostes és la ciutadania”. “En aquest país, anomenat democràtic, s’han dut a terme activitats que no tenen res a veure amb un estat homologat des de la perspectiva democràtica”, ha reblat Guinó.

El pla de treball també inclou, a més, altres peticions de compareixença com a testimoni de representants polítics i institucionals, com per exemple la de Soraya Sáenz de Santamaria; o de l'àmbit policial i del ministeri de l'Interior, les de Beatriz Méndez de Vigo, Eugenio Pino, José Manuel Villarejo o Marcelino Martín-Blas; investigadors com Francisco Marco, Julián Peribáñez i Antonio Tamarit; o persones relacionades amb el cas Banca Privada d'Andorra com Higini Cierco i també Victòria Álvarez.

El pla també demana que compareguin experts juristes com Elpidio Silva, Joan Queralt o Josep M. Fuster-Fabra i periodistes David Fernández, Ernesto Ekaizer, Carlos Quílez, Francisco Marhuenda o Eduardo Inda.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies