Nom de la noticia

03 Febrer 2016

Guinó: “La nostra voluntat política és que la funció pública entri en una dinàmica de reversibilitat, perquè el país necessita un funcionaritat motivat i eficient”

El Parlament convalida el Decret Llei que estableix un augment d’un 1% de la retribució dels treballadors públics per al 2016

El diputat de Junts pel Sí Lluís Guinó ha subratllat la importància de la convalidació del Decret llei 1/2016, del 19 de gener, d'aplicació de l'increment retributiu d'un u per cent per al personal del sector públic de la Generalitat de Catalunya per al 2016. Guinó ha afirmat que, a més d’aprovar-se per complir un requeriment tècnic derivat dels pressupostos generals de l’Estat, “la nostra voluntat política és que la funció pública entri en una dinàmica de reversibilitat, perquè el país necessita un funcionariat motivat, a més d’una estructura eficient”.

Guinó ha fet una prec als grups parlamentaris que, en un debat anterior, s’han oposat a la convalidació de la pròrroga de pressupostos. “Els demano coherència perquè cauen en una contradicció votant en contra de la pròrroga pressupostària, però defensen l’increment de l’1%, quan aquest neix de la pròrroga pressupostària”, ha assenyalat Guinó. I ha celebrat que s’hagi convalidat perquè “no hi ha alternativa tècnica que no sigui l’aprovació, per una qüestió d’immediatesa, necessitat i urgència”.

En aquest sentit, Guinó ha lamentat que grups com Ciutadans hi hagin votat en contra de convalidar el Decret per via d’urgència “perquè al preàmbul s’assumeix que el tracte del govern de l’Estat no és just i no compleix amb Catalunya”. Guinó ha reclamat a la resta de formacions que actuïn amb realisme polític i ha exemplificat els incompliments de l’Estat en “57 milions d’euros per a llars d’infants, que ara ja no arriben”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies