Nom de la noticia

11 Febrer 2016

Guinó: “La seguretat és un element estratègic de qualsevol Govern i forma part de l’estructura bàsica de l’estat del benestar”

El diputat de JxSí destaca que es treballarà al Parlament en una nova llei de la policia i reclama que “els Mossos d’Esquadra participin activament en els mecanismes i institucions de nivell internacional”

El diputat de Junts pel Sí Lluís Guinó ha assegurat que “la seguretat és un element estratègic de qualsevol Govern, un concepte integral que va més enllà de la vigilància policial, i forma part de l’estructura bàsica de l’estat del benestar”. És per això, perquè afecta de forma transversal diferents àmbits, que Guinó ha anunciat que “treballarem parlamentàriament amb una nova llei de la policia, per tenir aquest caràcter integral, incloent no només Mossos d’Esquadra sinó també policies locals, que necessiten un tractament anàleg des d’un punt de vista legal”. En aquest sentit, el diputat de JxSí ha demanat a la resta de grups que “més enllà de les diferències ideològiques i de model polític i d’Estat, seria bo que aquesta comissió fos capaç de dialogar amb normalitat i lleialtat”.

Lluís Guinó ha fet aquestes declaracions durant la compareixença del conseller d’Interior, Jordi Jané, al Parlament de Catalunya. El diputat de JxSí ha valorat positivament l’anunci del conseller Jané d’una nova promoció de places per als Mossos d'Esquadra així com de Bombers funcionaris i voluntaris. “La situació, des d’un punt de vista pressupostari, permet la possibilitat de posar més efectius, amb un model que consolida la idea d’un cos mixt a Catalunya entre bombers professionals i bombers voluntaris”, ha explicat.

Guinó també ha fet una crida a la “coordinació, col·laboració i cooperació” dels diferents cossos policials per a fer front a “un problema greu de seguretat de caire global” com l’amenaça gihadista. “No es pot entendre la seguretat sense considerar que s’ha de treballar de forma coordinada i compartint informació”, ha exposat Guinó, per qui “la qüestió supera l’àmbit estricte de les estructures institucionals, els Mossos d’Esquadra necessiten participar activament en els mecanismes i institucions de nivell internacional”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies