Nom de la noticia

13 Març 2016

“Hem de ser conscients de la sort que tenim de viure aquest moment i participar per definir el país que volem”

Jordi Turull, Lluís Llach i Eduardo Reyes participen en una taula rodona a Sort i criden a eixamplar la base social amb “comunicació personal i a través d’un procés constituent molt participatiu”

El president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, el diputat i president de la comissió d’estudi del Procés Constituent, Lluís Llach, i el diputat de JxSí Eduardo Reyes han participat en una taula rodona organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Sort. En les seves intervencions, Jordi Turull ha afirmat que “la majoria social és fonamental perquè el nostre procés va començar democràticament i culminarà democràticament”. “Som molts”, ha continuat, “però encara hem de ser més i això depèn de tots i cadascun de nosaltres”. És per això que ha fet una crida a tots els ciutadans a participar: “Amb el procés constituent ens toca a tots decidir el país que volem i convido a tothom a que hi participi i e gaudeixi”, ha dit. “Tenim molta sort de viure aquest moment i és fonamental que en siguem conscients i participem per definir el país que volem”, ha reblat. En aquest sentit, Turull ha remarcat que l’objectiu de tota generació és deixar un país millor a la propera i que aquest objectiu “no és possible en la situació de dependència de l’Estat espanyol”.

Lluís Llach ha destacat que “eixamplar la base social és fonamental” i ha apuntat a dues vies per aconseguir-ho: “comunicació personal més enllà dels grans actes i sumar noves voluntats a través d’un procés constituent molt participatiu”. Llach ha assenyalat que “a Catalunya encara hi ha gent que espera quelcom de l’Estat espanyol” però ha advertit que “en els propers mesos comprovarem que l’Estat no proposa cap via i això pot incorporar molta gent que és favorable al dret a decidir però encara no defensen l’Estat propi”. El president de la comissió d’estudi del Procés Constituent ha indicat que “estem inventant un procés d’alliberament nacional i això no s’ha fet mai” i que “si m’inhabiliten m’és igual perquè l’Estat encara no ha entès que aquest és un procés d’arrel popular que farà que no s’aturi”.

Finalment, Eduardo Reyes ha assegurat que “els convençuts tenim l’obligació de parlar amb tothom que no ho estigui encara” i ha apuntat que “Súmate és clau per arribar a sectors de la societat que reben només un missatge tergiversat del Govern de l’Estat”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies