Nom de la noticia

18 Setembre 2015

Ja són més de 550 les persones que s’han adherit ja al manifest de 'Sindicalistes pel Sí'

“En la nova República Catalana definirem un nou marc de relacions laborals”, ha afirmat Oriol Junqueras

Només han passat tres dies des que representants dels principals sindicats de Catalunya presentessin el manifest que dóna recolzament al procés sobiranista i, en concret, a la candidatura de Junts pel Sí. I en aquests tres dies ja són més de 550 les persones que s’han adherit al text de Sindicalistes pel Sí. Per anunciar-ho, avui s’ha celebrat un acte a El Casinet d’Hostafrancs de Barcelona, on han intervingut Oriol Junqueras, Neus Munté, Chakir El Homrani i Teresa Romeu, membre del sindicat CCOO.

“En la nova República Catalana hem de definir un nou marc de relacions laborals, vital per a les condicions dels treballadors i per a la competitivitat de les nostres empreses”, ha subratllat Junqueras. També ha reivindicat el paper de les seccions sindicals d’algunes empreses, que “fins i tot, tenen el poder d’influir en d’altres”. El número 5 per Barcelona ha refermat que “les conquestes no es fan només el dia de la votació” però “sí que ho fa la lluita del dia a dia”. Per això, la independència serveix “per disposar eines molt millors”.

Al seu torn, Neus Munté ha explicat que “la lluita per un treball i unes condicions dignes és un objectiu per una societat com la catalana i ha de ser objectiu de primer ordre per Junts pel Sí”. Segons la candidata “parlem de diverses qüestions en referència a les condicions de treball i és imprescindible que puguem disposar de totes les eines, ja que no en tenim i les que tenim no són suficients. “

En referència al manifest que han signat ja més de 550 sindicalistes, la candidata ha dit que “el procés cap a la independència està al servei de millorar les condicions de vida de les persones” i ha afegit que “les polítiques socials no són possibles si no es genera recuperació econòmica i llocs de treball.” En aquest sentit, Munté ha reclamat un “marc català de relacions laborals” per evitar que les persones més vulnerables tinguin assegurats els drets laborals. Finalment, Neus Munté ha afirmat que “‘Sindicalistes del Sí’ demostra la pluralitat de tots els sindicats catalans”.

Chakir El Homrani, número 15 per Barcelona de la candidatura, també ha assegurat que “el procés va de tenir eines i no de banderes”. Segons el candidat “molts catalans i moltes catalanes estan fent realitat una utopia” perquè canviar l’Estat espanyol era una “veritable entelèquia”. “Catalunya té l’oportunitat de donar centralitat a la negociació col·lectiva”, ha afegit.

Finalment, Teresa Romeu de CCOO ha afirmat que “és l’hora de fer un país nou perquè Catalunya té la força del poble per anar més lluny” i ha afegit que ara cal “aprofitar el nou país per dignificar els treballadors”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies