Nom de la noticia

20 Gener 2016

Joan Ramon Casals: “La comissió sobre el sector de l’automoció posarà en valor la feina feta per la Generalitat en la indústria de l’automòbil”

Junts pel Sí ho contrasta amb “la falta d’inversió” del govern de l’Estat en el corredor del Mediterrani o el Port de Barcelona i assegura que “es tradueix en la pèrdua de llocs de treball”

Joan Ramon Casals, diputat de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, ha afirmat que “la creació d’una comissió específica d'estudi sobre les polítiques industrials en el sector de l'automoció posarà en valor la feina feta pel Govern de la Generalitat durant els últims anys per la indústria de l’automòbil”. Casals ho ha afirmat aquesta tarda durant el debat que ha tingut lloc al Parlament per crear una comissió que tracti l’evolució de la indústria de l’automoció i les polítiques industrials i que ha comptat amb el vot favorable de tots els grups. Casals ha radiografiat l’impuls del Govern de la Generalitat dels darrers anys i ho ha contrastat “amb la falta d’inversió del govern espanyol, com per exemple en els accessos ferroviaris o per carretera al Port de Barcelona”. “Els grans partits espanyols no aposten pel corredor del Mediterrani”, ha apuntat.

El diputat del Baix Llobregat ha subratllat que la proposta de creació de la comissió fa referència a les polítiques industrials portades a terme per la Generalitat els darrers anys, com “la creació del centre de Formació Professional de Martorell, l’impuls de les titulacions universitàries o del Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya”. En aquest sentit, Joan Ramon Casals ho ha diferenciat de la inacció del govern espanyol, assegurant que ** “la seva falta d’inversió és una pèrdua de llocs de treball per Catalunya i el Baix Llobregat”**.

Davant del context econòmic actual i d’una indústria de caràcter global, el diputat de Junts pel Sí ha remarcat la importància que tenen a Catalunya “les petites i mitjanes empreses, que conformen la indústria de components i la indústria auxiliar” del sector de l’automoció. Joan Ramon Casals ha indicat que aquestes empreses lideren centres d’innovació a Catalunya i al món i en aquest sentit, ha destacat la importància “d’ACCIÓ i les oficines d’Acció Exterior de la Generalitat per incrementar l’exportació”. I ha alertat que “aquesta indústria tendeix a la fusió de grans multinacionals, posant en perilles les petites i mitjanes empreses”, motiu pel qual ha reclamat dedicar-hi esforços i “ser conscients de la dependència de la indústria auxiliar”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies