Nom de la noticia

06 Abril 2017

Jordi Cuminal: “El Parlament fa avui una gran ingerència política aprovant una moció que suposa un veto polític a un periodista”

El diputat de JxSí adverteix que “es demana reconsiderar un nomenament, no per la trajectòria professional, no pel que aquesta persona ha fet ni dit en l’exercici del càrrec, sinó pel que pensa”

El diputat de Junts pel Sí Jordi Cuminal ha alertat que la Moció sobre el nomenament del nou director de TV3, aprovada avui al Parlament, “és una gran ingerència política” ja que “es demana reconsiderar un nomenament, no per la trajectòria professional, no pel que aquesta persona ha fet ni dit en l’exercici del càrrec, sinó pel que pensa”. “Aquesta moció és un veto polític a un periodista”, ha continuat Cuminal, per qui “el volen reprovar pel que pensa”.

“Si no porta ni quinze dies al càrrec i no qüestionen la seva trajectòria professional, per què volen reprovar el nomenament?”, ha preguntat Cuminal. El diputat de JxSí ha afirmat que “volem professionals de prestigi a dirigir els mitjans de la corporació” i ha reflexionat: “Algú pot ser un periodista de llarga trajectòria si no ha escrit, opinat i pres partit al llarg de la seva carrera? Hi ha llista de bons i dolents per valorar als periodistes?”. És per això que ha assenyalat que “els que intenten prescindir dels que pensen diferent, és perquè en general el que els molesta és que pensin”.

El diputat de JxSí ha remarcat que el Parlament “no té funció reprovadora del nomenament d’un professional per part d’un òrgan autònom que actua de forma independent”. En aquest sentit, ha recordat que “el director de TV3 no és un càrrec polític i el Parlament tampoc té la funció de fer dimitir la gent”. “Els acords que proposen no tenen cap aplicació possible. Són per fer bullir l’olla i estan fora del reglament del Parlament: vagin en compte, si les matemàtiques no fallen, demà tindran notícies del TC”, ha ironitzat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies