Nom de la noticia

28 Juny 2017

Jordi Munell: “El Pacte Nacional per la Universitat és un exemple de la voluntat del Govern per arribar al consens en temes clau”

El conseller Baiget diu que el pacte “vol posar les bases perquè el model universitari català segueixi sent un èxit i per garantir la igualtat d’oportunitats a l’accés de l’ensenyament superior”

El diputat de Junts pel Sí Jordi Munell ha assegurat que el Pacte Nacional per a la Universitat “és un exemple de la voluntat del Govern per arribar al consens en temes clau i per abordar els reptes que el sistema universitari ens ofereix”. A més, el diputat ha afirmat que el nou decret de preus del 2017-2018 “incorpora rebaixes importants en el preu per a les rendes més baixes”. “Podem dir amb orgull que tenim un bon sistema universitari i de recerca”, ha afirmat Munell, que ha afegit que Catalunya ha pogut desplegar “una llei d’universitats pròpia” i “unes polítiques de qualitat que ens han permès arribar on som avui”. En aquest sentit, ha apuntat que el 44% d’estudiants universitaris de Catalunya estan matriculats a universitats “considerades entre les 100 millors d’Europa” i ha subratllat que “som un dels països amb major productivitat científica”. El diputat també ha destacat que Catalunya, que “només representem un 0,1% de la població mundial –som un país petit-; publiquem més de l’1% de la producció científica anual”; i que “amb només un 1,5% de la població europea, tenim més del 3% de la publicació científica a Europa”.

En resposta a la pregunta formulada pel diputat Jordi Munell, el conseller Baiget ha ratificat que “el sistema universitari de recerca català és un model que ha tingut una evolució molt positiva” i ha apuntat que un dels actius que ha contribuït en tot això és “la continuïtat amb totes les polítiques, que s’han basat en el consens i han permès aconseguir uns bons resultats”. Baiget ha remarcat que el Pacte Nacional per la Universitat, aconseguit també a través del consens, “vol, en el temps, posar les bases perquè el model universitari català continuï sent un èxit de cara el futur”. “I no només un èxit”, ha afegit, “sinó que ha de garantir la igualtat d’oportunitats a l’accés de l’ensenyament superior”, una de les bases que ha de contemplar aquest pacte a través de les beques i tarificació social.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies