Nom de la noticia

22 Març 2017

Jordi Munell: "El pes de la indústria a Catalunya és proper al de Suècia i Finlàndia, i superior al de França i Itàlia"

El conseller Baiget ha subratllat que durant aquest mes de gener “les exportacions han crescut més d'un 15%”

El diputat de Junts pel Sí Jordi Munell ha preguntat al conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, sobre l'evolució de la indústria en els primers mesos de 2017. El diputat ha subratllat que “el pes de la indústria a Catalunya és proper al de Suècia (20,4%) i Finlàndia (20,6%), i superior al de França (14,1%) i Itàlia (18,8%)” i ha emfatitzat que “juntament amb la base industrial, l'obertura a l'exterior i l'aposta per la innovació de les empreses expliquen la competitivitat de Catalunya en un entorn global”.

Durant la seva intervenció, el diputat ha fet un repàs exhaustiu de les xifres que mostren el creixement continu de la indústria catalana durant el 2016, destacant que “el PIB de Catalunya va créixer un 3,5% fins assolir la xifra de 223.629 milions d'euros i que des de l'òptica de l'oferta, el valor afegit brut industrial creix un 4% respecte del 2015”. Sobre l'ocupació al sector industrial, Munell ha dit que “ha crescut un 0,3% el 2016 i ha ajudat a que l'atur industrial es reduís en un 16,1%, la millor dada des de 1999 i superior a la de l'Estat, que és -12,1%”.

El diputat Munell ha destacat altres dades que fan referència a la inversió industrial, en què es posa de manifest que aquesta ha augmentat un 0,6% i ha afegit que la creació d'empreses ha augmentat un 37% “passant de 1.166 creades el 2015 a 1.598 el 2016”. Finalment, Munell ha afegit que “les vendes a l'exterior han sumat un total de 65.141,9M€”

Durant la seva intervenció, el conseller Baiget ha anat més enllà de les xifres destacant que “durant aquest mes de gener, les exportacions han crescut més d'un 15%”, i ha subratllat algunes notícies positives sobre el sector industrial a Catalunya: “Covestro, a Tarragona, havia decidit tancar la planta però finalment ho ha reconsiderat treballant com a mínim fins el 2020, mantenint 120 llocs de treball”. El Conseller també ha parlat d'Ercros a Vila-seca “que ha transformat la seva tecnologia i mantindrà la producció del clor”. “Aquesta decisió - ha afegit el conseller Baiget – té un clar efecte a Flix on hi ha part de la producció d'empreses que havien de plegar i que gràcies a aquestes decisions podran continuar els treballadors”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies