Nom de la noticia

05 Abril 2017

Jordi Munell: "La Xina és una potència econòmica i Catalunya ofereix avantatges competitius per les empreses que es vulguin implementar a Europa"

El conseller Baiget ha subratllat que “moltes empreses que van venir al viatge han tornat amb contractes signats”

El diputat de Junts pel Sí Jordi Munell ha preguntat al conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, sobre el viatge empresarial a la Xina i Hong Kong que es va realitzar fa uns dies, i ha afirmat que “la Xina és una potència econòmica i Catalunya ofereix avantatges competitius per les empreses que es vulguin implementar a Europa”.

Munell ha destacat que “la Xina és la primera potència econòmica en poder adquisitiu, el primer exportador del món i la segona economia mundial reconeguda” i ha subratllat que “està enmig del seu tretzè pla quinquennal 2016-2020 on aposta clarament per una obertura estratègica basada en reforçar les seves interconnexions internacionals”. En aquest sentit, el diputat ha subratllat que el compromís del país és “obrir-se a un mercat lliure, a la inversió, i amb una intenció d'expandir l'accés al mercat a inversors estrangers”.

“Per avançar tecnològicament i incrementar aquest know how i la formació del seu capital humà – ha seguit explicant el diputat de JxSí - la Xina necessitarà també el suport de països estrangers”. Segons Munell, “aquest canvi de paradigma obre oportunitats a les empreses catalanes per consolidar la seva presència de les que ja hi són però també per obrir-se a noves empreses i mercats”.

Al seu torn, el conseller Baiget ha subratllat que “moltes empreses que van fer aquest viatge han tornat amb contractes signats”. El Conseller ha destacat que “s'han mantingut més de 60 reunions bilaterals i ens hem emportat un bon grapat d'acords amb la Cambra de Comerç de Shanghai, l'ajuntament de Shanghai i la província de Xian Zhu”. El titular d'Empresa ha recordat el compromís d'inversió a Catalunya de l'empresa Thunder Power anunciat fa uns dies “creant a finals d'any un centre amb més de 200 enginyers per desenvolupar el cotxe elèctric i, posteriorment, la construcció d'una factoria per fabricar-los, que donarà feina a més de 1.000 catalans”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies