Nom de la noticia

07 Setembre 2017

Jordi Orobitg: “Amb la Llei de transitorietat i fundacional de la república, Catalunya serà allò que vulguin els catalans”

El diputat de Junts pel Sí, Jordi Orobitg, ha defensat en el ple del Parlament que amb l’aprovació de la Llei de transitorietat i fundacional de la república “posem en mans del poble de Catalunya les eines per escriure la constitució del nou estat i construir la república”. “Catalunya serà allò que vulguin els catalans”, ha assegurat.

Orobitg ha recordat que “la llei dissenya un marc legal per fer la transició entre ordenaments jurídics sense condicionar-los ni políticament, ni ideològicament”. Tanmateix, ha recordat que l’entrada en vigor de la norma resta al compliment de l’article 4.4 de la Llei de referèndum d’autodeterminació de Catalunya. És a dir, que en el recompte dels vots del referèndum de l’1 d’octubre hi hagi més vots afirmatius que negatius.

El diputat de Junts pel Sí ha insistit que la llei preveu que Catalunya esdevingui una “república de dret, democràtica i social, on la sobirania rau en el poble català”. També explicat que quan el text entri en vigor, es posarà en marxa el procés constituent per redactar la Constitució catalana de la república. D’altra banda, ha refermat que amb la llei, la seguretat jurídica empara “no només els ciutadans, sinó totes aquelles persones jurídiques, entitats i empreses que mantenen vincles amb l’administració”, a més de garantir “la integració de tot el personal funcionari, indiferentment de l’administració a la qual pertanyen i que passaran a formar part de l’administració única de Catalunya”.

Orobitg també ha dit també que, d’acord a la “fidel tradició pactista del nostre país”, la llei de transitorietat “obre la mà a la negociació i l’acord amb l’estat espanyol en matèries fonamentals com ara la nacionalitat, el deute públic o les pensions”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies