Nom de la noticia

09 Novembre 2016

Jordi Sendra: “La nova llei de la comunitat catalana a l’exterior atorgarà més drets i deures als catalans i els garantirà l’accés als serveis en les mateixes condicions que els ciutadans que resideixen a Catalunya”

El diputat de JxSí ha assegurat que “les entitats catalanes a l’exterior tenen un paper fonamental per projectar Catalunya al món i donar a conèixer la cultura i la llengua catalana”

El diputat de Junts pel Sí Jordi Sendra ha remarcat la importància de la comunitat catalana a l’exterior i ha defensat el paper fonamental de les entitats perquè “projecten Catalunya al món; donant a conèixer el país, la cultura i la llengua catalana”. En la seva intervenció al ple, per defensar la posició de Junts pel Sí en el debat del projecte de llei de la comunitat catalana a l’exterior, Sendra ha destacat que “exerceixen de difusors civils de Catalunya des de totes les vessants, tant en la cultural com en la política, econòmica, professional, acadèmica o social”. En aquest sentit, el diputat de Junts pel Sí ha recordat les paraules del conseller Raül Romeva afirmant que “la millor diplomàcia per explicar al món el moment que viu el país, qui som els catalans, d’on venim i on volem anar”.

Jordi Sendra ha assegurat que el Govern de Catalunya ha mantingut sempre un compromís absolut amb aquests col·lectius i, per aquest motiu, el 1996 “es va aprovar la llei 18/1996 de relacions amb les comunitats catalanes a l’exterior, per regular la relació del Govern amb els catalans a l’estranger”. Ara, tal com ha apuntat el diputat, “ha canviat la realitat i les necessitats dels catalans a l’exterior; per això, part d’aquesta llei ha quedat obsoleta i s’ha d’adequar a la normativa catalana i s’ha vist superada per altres normes, com la Llei d’Acció Exterior i de relacions amb la UE o per l’aprovació de l’Estatut del 2006”. Sendra ha subratllat que “la nova llei atorgarà més drets i deures als ciutadans catalans i els garantirà l’accés als serveis en les mateixes condicions que els ciutadans que resideixen a Catalunya. També millorarà les eines d’interlocució amb la nostra comunitat catalana d’arreu del món”.

Per aconseguir una llei amb el màxim de suports, Jordi Sendra ha assegurat que “la voluntat de Junts pel Sí és fer un debat molt obert a la societat per recollir les necessitat de la Catalunya exterior, i aconseguir una llei amb el màxim consens”. És per això que ha lamentat l’esmena a la totalitat presentada pel PP i C’s al projecte de llei i els ha emplaçat “a aparcar la falera antiprocés, que els fa veure fantasmes” i “sumar-se a un debat necessari per millorar les condicions de tots els catalans a l’exterior”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies