Nom de la noticia

31 Maig 2017

Jordi Sendra: “La nova llei garanteix als catalans que viuen a l’exterior l’accés als serveis en les mateixes condicions que els que viuen a Catalunya”

El diputat de Junts pel Sí afirma que “avui és un dia de satisfacció pels 300.000 ciutadans que viuen fora de Catalunya perquè tenim un marc millor”

El diputat de Junts pel Sí, Jordi Sendra, ha afirmat que el projecte de llei de la comunitat catalana a l'exterior, que avui ha estat aprovat al Parlament, “garanteix als catalans que viuen a l’exterior l’accés als serveis en les mateixes condicions que els catalans que viuen a Catalunya”. “Avui és un dia de satisfacció pels 300.000 ciutadans que viuen fora de Catalunya perquè tenim un marc millor, no el millor possible, però els fa més fàcil l’accés als serveis i prestacions que com a ciutadans de tenen”, ha afegit. Es tracta de serveis com “rebre informació mitjançant la CCMA, rebre educació a distància gràcies a l’ús de les TIC, rebre ensenyament de la llengua pròpia de Catalunya, entre d’altres”.

Sendra ha recordat que l’anterior llei que regulava aquest marc, de l’any 1996, “havia quedat obsoleta”: “Les necessitats dels catalans havien canviat i havíem d’adequar la legislació amb aquesta nova llei”. El diputat de Junts pel Sí ha explicat que “hem tingut especial cura en reconèixer de forma oficial la realitat d’aquelles comunitats que viuen a l’Estat espanyol, que d’alguna manera se sentien discriminades i les hem inclòs en aquesta llei”.

El diputat de Junts pel Sí ha rebatut les crítiques dels altres grups parlamentaris i ha subratllat que “hem fet una llei per tots els catalans que ajudarà a tots els catalans a l’estranger”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies