Nom de la noticia

02 Març 2016

Jordi Turull: “A Madrid han consolidat un Junts pel No per anar en contra de tot allò que és un clam majoritari a Catalunya”

El president del grup de Junts pel Sí afirma que després del debat d’investidura de Madrid “potser no tindrem un president però sí que assistirem al funeral de la tercera via”

El president del grup parlamentari de JxSí, Jordi Turull, ha criticat que, “malgrat la majoria de partits diuen que el gran problema de l’Estat és Catalunya, les referències i propostes són mínimes i algunes preocupants”. Turull ha afirmat que, tal i com es pot veure en el debat d’investidura, “a Madrid s’ha consolidat Junts pel No per anar en contra de tot allò relacionat amb el clam majoritari d’aquest país, com per exemple el dret a decidir el nostre futur o la immersió lingüística”, en referència al document pactat per PSOE i C’S.

“No és que tinguéssim grans esperances respecte el que està succeint a Madrid”, ha continuat Turull, “però hauria de servir de reflexió perquè potser no tindrem un president però sí que assistirem al funeral de la tercera via”. És per això que ha reiterat que, des de Catalunya, continuarem fent passos endavant: “Des del 9N vàrem començar a fer via”.

Turull ha fet aquestes declaracions en la pregunta al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la sessió de control del Ple del Parlament. En la seva resposta, el president Puigdemont ha assenyalat que “el programa de Govern que es presenta és decebedor i insuficient respecte a les propostes d’aquesta cambra. Decebedor per concret i excessiu en negar allò que vol aquest Parlament”. A més, ha afegit que si algú encara pensava que hi havia espai per concertat propostes, “les esperances que poguessin quedar seran esvaïdes i això permet refermar que el camí triat per la gent que va anar a votar el 27S és el que genera consensos i ens permet tirar endavant un full de ruta”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies