Nom de la noticia

05 Abril 2017

Jordi Turull: “El Govern català dialoga i genera complicitats arreu del món mentre l’Estat espanyol posa en pràctica les seves pitjors arts”

El president Puigdemont afirma que el viatge a Estats Units “constata allò que costa tan fer a l’Estat espanyol: interès a escoltar”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí Jordi Turull ha contrastat l’actitud del Govern de la Generalitat, que aquestes darreres setmanes ha mantingut contactes polítics i econòmics als Estats Units i a la Xina, amb un Govern espanyol que es nega a dialogar i segueix amb la judicialització d’un procés polític. “El Govern català dialoga arreu del món mentre l’Estat espanyol posa en pràctica les seves pitjors arts”, ha afirmat Turull, qui ha posat com a exemple “el recurs al TC dels pressupostos de la Generalitat, l’amenaça penal als membres del Govern i el fet que Homs hagi de deixar l’acta de diputat perquè el Tribunal Suprem l’ha condemnat per ser lleial al Parlament i posar les urnes”.

En una pregunta a la sessió de control del ple del Parlament, Turull ha posat en valor les trobades mantingudes pel president Puigdemont als Estats Units: “malgrat els esforços per evitar-ho, hi ha hagut contactes importants com la reunió amb Romano Prodi”. El president del grup parlamentari també ha criticat l’incompliment de les promeses d’inversió en infraestructures per part de l’Estat. “Rajoy va venir a prometre una pluja de milions i el que hem tingut després ha estat una pedregada amb la realitat; els seus propis pressupostos l’han desmentit”, ha indicat.

En la seva resposta, el president Puigdemont ha fet una valoració molt positiva del viatge als Estats Units i ha assegurat que “es constata allò que costa tan fer a l’Estat espanyol: interès a escoltar”. En aquestes trobades “ningú m’ha preguntat per les inversions de Rajoy i sí per l’arrel democràtica del que està passant a Catalunya”, ha afegit el president.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies