Nom de la noticia

05 Maig 2017

Jordi Turull: “El que fa el TSJC és un atac al més sagrat d’un Parlament: la inviolabilitat dels seus diputats”

Diputats de Junts pel sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP-CC donen suport als membres de la Mesa del Parlament i demanen l’arxiu de la causa

Diputats dels grups parlamentaris de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP-CC han ofert avui una roda de premsa conjunta per donar suport als membres de la Mesa del Parlament investigats que la setmana vinent declararan al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Jordi Turull, president del grup de JxSí, ha assegurat “el que està fent el TSJC és un atac als valors del parlamentarisme, és un atac al més sagrat d’un Parlament: la inviolabilitat dels seus diputats”. Per això, ha demanat “que arxivin aquesta causa i no es prestin al joc del govern de l'Estat”. “Estem aquí per fer costat als membres de la Mesa del Parlament investigats”, ha afegit Turull. “Ens sentim tots jutjats, investigats i atacats”, ha reblat.

El president del grup parlamentari ha afirmat que “volem defensar els pilars bàsics de la democràcia que estan en risc: la llibertat d’expressió, la divisió de poders i l’exercici de la representació” i ha afegit que “el que fa el TSJC és un atac directe al Parlament i a la inviolabilitat dels diputats, una ingerència que ens coacciona i no té precedents en les democràcies consolidades”. Per Turull, “el TSJC es presta al joc pervers del Govern espanyol, un joc en que l’executiu utilitza el poder judicial per aturar el legislatiu”.

En aquest sentit, Turull ha dit que “cap tribunal pot dir als diputats de què poden parlar i de què no” i ha remarcat que “defensarem la democràcia i el Parlament que tant va costar recuperar perquè pugui mantenir la seva essència i ningú el pugui atacar”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies