Nom de la noticia

06 Novembre 2015

Jordi Turull: “La independència va de garantir els drets de les persones i que la gent pugui viure millor”

Junts pel Sí i la CUP registren un acord de desenvolupament del vuitè punt de la proposta de resolució d’inici del procés amb “mesures per aplicar per part del futur Govern destinades a blindar drets fonamentals afectats per decisions de les institucions de l’Estat”

Jordi Turull, president de Junts pel Sí, ha assegurat aquest matí que “la independència va de garantir els drets de les persones i de que la gent pugui viure millor”. Turull ho ha afirmat aquest migdia des del Parlament de Catalunya, just després que Junts pel Sí hagi acordat amb la CUP com aplicar de manera concreta el blindatge dels drets fonamentals dels ciutadans en cas que aquests “es vegin afectats per decisions de les institucions de l’Estat”. Turull ha presentat l’acord amb el cap de llista de Junts pel SÍ, Raül Romeva i el president del grup parlamentari de la CUP, Antonio Baños.

L’acord signat entre Junts pel Sí i la CUP consisteix en desenvolupar el punt vuitè de la proposta de resolució d’inici del procés d’independència que se sotmetrà a votació en Ple el proper dilluns. En aquest sentit, Jordi Turull ha subratllat que l’acord, entrat al registre del Parlament, evidencia “el compromís total” de Junts pel Sí per “blindar els drets fonamentals de les persones i perquè el futur Govern de la Generalitat pugui fer tot un seguit d’actuacions perquè aquests drets no es vegin afectats”.

El president del grup parlamentari ha enumerat els diferents àmbits que engloben aquests drets i que queden recollits en forma d’annex: “Pobresa energètica, habitatge, sanitat, educació, garantia de les llibertats públiques, administracions locals, persones refugiades, avortament i finançament d’un pla de xoc social”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies