Nom de la noticia

22 Març 2017

Jordi Turull: "No només no hi ha voluntat de dialogar sinó que l'Estat segueix disparant judicialment sobre tot allò que es mou al Parlament"

En sessió de control, el president Puigdemont ha afirmat que “ens vam comprometre a no abandonar mai la taula del diàleg però a l'altra banda encara no hi ha ningú”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí Jordi Turull s'ha referit a l'article signat pel president Puigdemont i el vicepresident Junqueras on apel·laven al diàleg, i en sessió de control al president de la Generalitat ha afirmat que “no només no hi ha voluntat de dialogar sinó que l'Estat segueix disparant judicialment sobre tot allò que es mou al Parlament”.

Turull ha explicat que “volem fer referència a l'article perquè relliga moltes coses, ja que la voluntat de diàleg per part d'aquest Govern en relació a la qüestió que ocupa aquesta legislatura, hi ha estat sempre des del minut zero, com ho ha estat a les legislatures anteriors” i ha afegit que “la prova d'això són totes les resolucions que hem aprovat en aquest Parlament, que sempre han apel·lat al diàleg i a la preferència de fer-ho d'acord amb l'Estat”. Turull ha recordat que “des de la declaració de sobirania que vam fer a principis del 2013, la declaració del 9 de novembre del 2015 i aquest escrit que van fer aquest cap de setmana és molt clar i molt explícit amb aquesta voluntat de diàleg”.

El president del grup parlamentari de jxSí s'ha preguntat “quina és la resposta que nosaltres hi veiem a l'altre costat? Per una banda, una operació de cosmètica anomenada "Operación diálogo” que bàsicament consisteix en parlar amb gairebé tothom sobre gairebé tot excepte parlar amb qui toca sobre el que toca: és allò que, com ho no ha passat en cap altre país, ha mobilitzat a milions de persones".

“És molt curiós – ha seguit Turull - que tots aquells que diuen que ens hem d'ocupar de les coses que preocupen a la gent, davant l'amenaça del Govern de l'Estat de tornar a recórrer una llei tant important per evitar els desnonaments a la gent més vulnerable d'aquest país, ni s'hi hagin referit” i ha afegit que “vostès avui estan parlant dels pressupostos i estan amenaçant d'anar al Tribunal Constitucional amb uns comptes que destinaran centenars de milions més a polítiques socials”. El president de JxSí ha lamentat que els grups de l'oposició “centrin el seu discurs del 0,02% del pressupost” i ha preguntat “qui s'està ocupant dels problemes reals i de les ocupacions de la gent?”

Per la seva banda, el president de la Generalitat ha afirmat que “ens vam comprometre a no abandonar mai la taula de diàleg però a l'altra banda encara no hi ha ningú” i ha afegit que “en democràcia, el dret a no dialogar no existeix”. El President ha subratllat que “no li demanem al Govern espanyol que per dialogar hagi de renunciar a la idea que té de la unitat d'Espanya” i ha dit que “el problema és un altre: la concepció molt arcaica de les relacions que han de tenir els governs de Catalunya i Espanya”. Finalment, el president Puigdemont ha afirmat que “a la mesa del diàleg hem d'anar-hi plorats de casa i despullats de prejudicis”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies