Nom de la noticia

12 Setembre 2015

Josep Maria Forné advoca per “treballar contra la pobresa i apostar per les cooperatives” en el futur Estat

Artur Mas, el pare Manel i la monja teresiana Viqui Molins acompanyen el cap de llista per Lleida a l’acte ‘Un nou país per viure millor’

Junts pel Sí ha seguit avui amb els debats temàtics i aquest cop ha dedicat la seva xerrada al benestar social. L’acte, celebrat al TEB del districte barceloní de Sant Andreu, sota el títol Un nou país per viure millor, ha comptat amb la presència d’Artur Mas, número 4 per Barcelona; el cap de llista per Lleida i president del Banc dels Aliments, Josep Maria Forné; el pare Manel i la monja teresiana Viqui Molins. Los tres han compartit les seves experiències sobre el dret a decidir i sobre el tercer sector i l’ajut social.

Artur Mas s’ha mostrat emocionat per l’èxit de la manifestació de la Meridiana, però ha recordat que la batalla encara no està guanyada i que es decidirà el 27S perquè “des del carrer s’influeix, però a les urnes es decideix”. I ha recordat a les persones que acusen a Junts pel Sí de prioritzar el dret a decidir davant les necessitats de la gent que “no hi ha dues realitats diferents”. No hi ha, per una banda, sobirania; i, de l’altra, el projecte social. “Tot va en una sol tren i una sola via”, ha assenyalat.

Mas ha reconegut que hi ha urgències a Catalunya en polítiques socials, com millorar el sistema educatiu per garantir una igualtat d’oportunitats, enfortir el sistema sanitari, millorar les condicions laborals i aconseguir abaixar l’índex de pobresa. Per això ha assegurat que només “si Catalunya gestiona els seus propis recursos, es podrà millorar la situació de les persones”. El número 4 per Barcelona també ha criticat les declaracions del Govern espanyol sobre la Diada i ha recordat que “aquest procés, des del principi, s’ha caracteritzat per la seva pulcritud democràtica”.

El cap de llista per Lleida, Josep M. Forné, que és també el president dels Bancs dels Aliments, ha destacat el compromís de la candidatura de fer visibles les realitats invisibles. “Treballar contra la pobresa, canviar la renda mínima per aconseguir que les persones no es quedin encallades en la beneficència o apostar per les cooperatives per a gestionar l’activitat econòmica són algunes de les tasques per al nou Estat”, ha dit.

Per la seva banda, el pare Manel, que forma part de la llista de Junts pel Sí com a independent, ha assegurat que ell hi està de suplent perquè no li agrada “manar”. “A mi m’agrada treballar amb la gent”, ha asseverat. Per aquest motiu, ha animat la gent a votar el 27-S a Junts pel sí per “garantir els serveis socials i perquè és un projecte il·lusionant”.

La monja teresiana, Viqui Molins, també ha participat en aquest acte i ha reivindicat “una Catalunya treballadora, industrial, que doni treball i que no necessiti ajudes de benestar”. I s’ha mostrat convençuda que aquesta Catalunya només es podrà aconseguir amb un país independent.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies