Nom de la noticia

26 Octubre 2016

Junts pel Sí aconsegueix el suport del Parlament per exigir a l'Estat el soterrament de les vies del tren al seu pas per Sant Feliu de Llobregat

Joan Ramon Casals ha recordat que “és una demanda que es fa des de fa dècades, ja que genera perillositat i divideix la ciutat en dos”

El diputat de Junts pel Sí Joan Ramon Casals ha defensat la proposta de resolució presentada pel grup parlamentari que demana el soterrament de les vies del tren al seu pas per Sant Feliu de Llobregat. El text, que ha rebut el suport de la cambra en el marc de la comissió de Territori, demana al Govern de l'Estat la inclusió urgent de les partides pressupostàries necessàries per iniciar l'execució del projecte, així com que aquesta qüestió s'inclogui en les negociacions bilaterals de les inversions ferroviàries de l'Estat a Catalunya.

El diputat Casals ha recordat que aquesta “és una demanda que es fa des de fa dècades, ja que genera perillositat, amb un mort de mitjana a l'any, i divideix la ciutat en dos”. Casals ha comparat la situació que viu la capital del Baix Llobregat envers les poblacions de l'altra banda del riu “on hi ha els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya amb les vies soterrades i millors instal·lacions”.

Així mateix, el text de JxSí recorda que aquest soterrament suposaria una millora en el transport públic de la ciutat “ja que facilitaria una millora de freqüència de pas que sense el soterrament no es pot fer i també permetria que seguissin les obres del Trambaix que ha d'arribar fins a Pallejà”.

“El projecte definitiu existeix des de 2009 – ha afegit el diputat – s'ha completat tota la tramitació administrativa i ambiental, i es troba pendent de consignació pressupostària per a la seva licitació”. “A més – ha prosseguit Casals – el Parlament va aprovar diverses resolucions que establien els mecanismes pressupostaris i demanaven la licitació de les obres”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies