Nom de la noticia

06 Juliol 2016

Junts pel Sí aconsegueix el suport del Parlament per millorar la freqüència d’aturada del servei de Rodalies a Viladecans

Joan Ramon Casals recorda que aquests canvis hauran de tenir en compte “l’entrada en funcionament de la nova línia Vandellós – Tarragona”

El grup parlamentari de Junts pel Sí ha aconseguit el suport del Parlament de Catalunya per tal de millorar la freqüència d’aturada del servei de Rodalies al seu pas de Viladecans. El diputat Joan Ramon Casals ha explicat que aquesta “és una demanda històrica del territori” i ha afegit que “aquests canvis tindran conseqüències a tota la línia i també hauran de tenir en compte el funcionament de la nova línia Vandellós – Tarragona”.

“Creiem que el Govern ha de fer un estudi sobre aquesta qüestió – ha afirmat Casals – i parlar amb tots els municipis afectats”. Joan Ramon Casals ha explicat que la dificultat d’un major nombre de les aturades a Viladecans rau en un increment mínim d'entre 4 i 5 min en els trens que s'aturin, repercutint en trens que fan el trajecte Tarragona-Barcelona per aquesta via. “Fer una modificació, sense adaptar tota la línia, i sense dotar de més capacitat a tota la xarxa de Rodalies, comporta modificar els intervals de pas de les expedicions que paren a Viladecans alterant les parades d'algun dels trens actuals semidirectes i/o modificant els horaris dels que ja hi paren, amb conseqüències sobre tota la línia”, han explicat el diputat.

És per això que es considera necessari “invertir el temps suficient per informar als usuaris i persones afectades i prendre totes les decisions i mesures adients perquè aquests canvis generin el mínim de repercussions en la resta de l’R2”. “Incrementar la freqüència de parades de tren a l'estació de Viladecans és una modificació que cal plantejar de forma conjunta a tota la línia”, han continuat el diputat Casals, i “la clau serà l'entrada en funcionament del nou corredor Vandellòs-Tarragona, que hauria d'haver finalitzat el 2015, i que l'estat espanyol, ara preveu que acabarà el 2017”.

La proposta de resolució de Junts pel Sí recorda que la xarxa de Rodalies de Barcelona ja fa anys que arrossega una greu manca d'inversions per part de l'estat espanyol. “Aquestes inversions possibilitarien, entre d'altres, millorar la freqüència de trens en línies com la R2, i l'increment de freqüències a l'estació de Viladecans”, ha apuntat el diputat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies