Nom de la noticia

28 Juliol 2016

Junts pel Sí aconsegueix que el Parlament sol·liciti que Barcelona sigui la seu de l'Agència Europea del Medicament

Montserrat Candini ha recordat que “el sector farmacèutic a Catalunya és el cinquè més productiu de la Unió Europea”

El grup de Junts pel Sí ha aconseguit que el Parlament de Catalunya sol·liciti a la Generalitat que insti el Govern de l'Estat espanyol a efectuar les gestions corresponents per a defensar Barcelona com a seu de l'Agència Europea del Medicament.

La diputada Montserrat Candini ha explicat que “Catalunya és un clúster de biociència molt gran” i ha afegit que a Catalunya hi ha “230 laboratoris farmacèutics, dels quals un 40% són fabricants, xifra que representa gairebé el 50% de tota la indústria farmacèutica ubicada a l'Estat espanyol”. Montserrat Candini ha continuat la seva exposició afirmant que aquest sector té “21.200 persones ocupades a Catalunya, que suposa un 3,4% de l'ocupació industrial al nostre país i un 56,2% de la ocupació del sector farmacèutic espanyol”. En aquest sentit, la diputada de JxSí ha afirmat que “la producció farmacèutica catalana representa el 3,5% de l'europea i és assimilable al 4% dels Països Baixos, 3,7% Dinamarca i 3,6% Suècia”. “Per tant - ha afegit la diputada- el sector farmacèutic català és el cinquè més productiu de la UE”.

La moció que ha presentat JxSí reconeix la importància estratègica que té l'Agència Europea del Medicament pel conjunt del país i Montserrat Candini ha explicat que el text “demana al Parlament de Catalunya que insti al Govern de la Generalitat a treballar conjuntament amb la resta d'administracions públiques, en especial a l'Ajuntament de Barcelona, en l'impuls d'aquesta candidatura i a sumar-hi el màxim de representants de la societat civil, agents socials, universitats, centres i instituts de recerca, xarxa hospitalària, indústria farmacèutica i col·legis professionals”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies