Nom de la noticia

20 Gener 2016

Junts pel Sí aconsegueix un acord de tots els grups parlamentaris perquè es retorni la paga extra dels funcionaris

Sabrià: “Hem assolit un acord que fa possible el retorn de la paga extra del 2012 als funcionaris, i ho fa amb un calendari realista”

Junts pel Sí ha aconseguit tancar un acord amb tots els grups parlamentaris per assegurar el retorn de la paga extra del 2012 dels treballadors públics de manera gradual durant els propers dos anys. “Els funcionaris van ser un dels col·lectius que més va patir els efectes de les retallades en els moments més difícils de la crisi. Els ajustos eren inevitables per la migradesa de recursos i avui, gràcies a la generositat de tots, hem assolit un acord que fa possible el retorn de la paga extra del 2012 als funcionaris, i ho fa amb un calendari realista”, ha explicat el diputat de JxSí Sergi Sabrià davant del plenari.

JxSí defensa que, mantenint els comptes en equilibri i evitant un dèficit excessiu, és moment d’impulsar mesures de reversibilitat, incloent-hi la recuperació de la paga extra dels funcionaris. Però el text original de la Proposta de Resolució presentada pels grups de l’oposició tenia un impacte pressupostari immediat de 1.800 milions d’euros. “Calia posar-hi una dosi de realisme perquè tots sabem que la Generalitat no té prou fons per fer front a aquesta despesa. Som un govern honest i no podíem prometre res que no poguéssim complir”, ha explicat Sabrià.

Per això, JxSí ha proposat unes transaccions al text, que han firmat tots els grups del Parlament i ha estat aprovat finalment amb 128 vots a favor i cap en contra, que inclouen la reclamació de convocatòria urgent de la mesa de la funció pública per calendaritzar la recuperació de la totalitat dels dies de permís i de vacances per antiguitat en l'exercici 2016, i de les pagues eliminades del 2013 i el 2014.

“És molt important començar la legislatura amb un acord unànime sobre un assumpte social”, ha dit Sabrià.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies