Nom de la noticia

01 Juny 2016

Junts pel Sí afirma que "la llei de barris ha estat un revulsiu per molts municipis" i destaca l'esforç del Govern per seguir-la desenvolupant

La consellera Borràs anuncia que aquest mes de maig s'han destinat 26 milions d'euros a la llei de barris

El diputat de Junts pel Sí Jordi Munell ha preguntat a la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge Meritxell Borràs sobre la situació de la Llei 2/2004, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial. El diputat ha destacat que la llei “ha estat un autèntic revulsiu per molts municipis del país que veien com els seus nuclis antics o barris es degradaven progressivament” i ha afegit que molts d'aquests ajuntaments “estan fent un esforç per seguir desenvolupant els Projectes d'Intervenció Integral als seus barris, executant aquelles actuacions de caire social que permeten reduir desigualtats”.

El diputat de JxSí ha emfatitzat que aquesta llei “no només permet reformar façanes de molts barris del país, sinó també dinamitzar la seva activitat comercial i enfortir la cohesió social existent”. Segons Munell “des de l'esclat de la crisi econòmic, i fins i tot una mica abans, les dificultats en el desenvolupament d'aquest programa han estat evidents, perquè el compliment estava ideat, i en certa manera condicionat, a una conjuntura econòmica de prosperitat, molt diferent de la realitat que han hagut de viure els Ajuntaments del nostre país, i sobretot la mateixa Generalitat”.

En aquest sentit, la consellera Borràs ha afirmat que “hi ha hagut un endarreriment en el finançament d'aquests projectes i això ha portat dificultat per tirar-los endavant” i ha afegit que “les dues darreres convocatòries del programa van contribuir també a dificultar el compliment d'aquestes obligacions i estem treballant per resoldre-ho”. Segons la titular de Governació, Administracions Públiques i Habitatge “el Govern fa un esforç important per revertir la situació i posar el programa al dia. Així s'ha comptabilitzat tot el deute existent i estem pendents de pagament d'aquestes obres”. En aquest sentit, la Consellera ha afirmat que “al maig la Generalitat ha fet un esforç important de pagament de 34 milions d'euros als ens locals i dins d'aquest capítol, 26 milions van destinats a la llei de barris”. Per a la Consellera “sabem que aquests diners no són ni de lluny la solució definitiva però és la mostra del compromís també en el que vol ser en un futur el reforçament amb 20 milions d'euros que els pressupostos tenen predestinats a, per una banda, vehicular una nova convocatòria de la llei de barris i per una altra, a fer un pla de xoc en l'àmbit social”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies