Nom de la noticia

18 Abril 2016

Junts pel Sí aposta per un model de codi tributari de Catalunya per construir la Hisenda Catalana

La ponència de la proposició de llei de l’Administració tributaria catalana nomena a Maria Senserrich com a ponent relatora i aprova el calendari de treball

Els membres de JxSí de la ponència de la proposició de llei de l’Administració tributaria catalana, Maria Senserrich i Roger Torrent, han explicat que la ponència dividirà els seus treballs en dues etapes per tal de crear “un model de codi tributari de Catalunya per construir la Hisenda Catalana”. En una primera etapa, es treballarà en “la redacció del que coneixem com a Administració tributària de Catalunya i en una segona etapa en el règim fiscal de Catalunya, i així completar la hisenda catalana”. Els diputats de JxSí han destacat que “en la primera etapa crearem i muscularem les estructures d’estat necessàries per poder seguir en la segona etapa de construcció del règim fiscal que es durà a terme durant el procés constituent”. “Estem fent un treball rigorós, pensat i molt ben planificat”, han afegit.

Així doncs, els treballs s’iniciaran amb la redacció de cinc llibres que inclouran les disposicions generals del Codi Tributari, la creació del Consell Fiscal de Catalunya, l’Agència Tributària de Catalunya, la Junta de Tributs de Catalunya i l’Institut d’Estudis Tributaris de Catalunya. Per aquesta primera etapa, els diputats s’han fixat un termini de tres mesos per tal d’elaborar un primer text. Aquesta primera fase de redacció de l’Administració tributària es completarà amb dos llibres més: el de l’Autoritat Catalana de la Propietat Immobiliària i el de Duanes de Catalunya.

La segona etapa inclourà “tots aquells llibres on legislarem el règim fiscal i els tributs de Catalunya” i “anirà estretament vinculada al procés de règim jurídic amb la llei de transitorietat”.

La ponència de la proposició de llei de l’Administració tributaria catalana, que s’ha reunit avui al Parlament, ha nomenat Maria Senserrich com a ponent relatora i ha aprovat el calendari de treball. Els diputats de JxSí han reiterat que “es tracta d’un treball rigorós, pensat i molt ben planificat, on la nostra prioritat és fer-ho bé”. “La seguretat jurídica, la confiança, la transparència i la coresponsabilitat, entre d’altres, són per nosaltres pilars fonamentals”, han reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies