Nom de la noticia

19 Juliol 2017

Junts pel Sí explica la llei del referèndum a una quarantena de ciutats i pobles arreu del país

Junqueras ha cridat que “no ens hem de deixar intimidar ni menystenir, no podem deixar que ens faltin al respecte ni a nosaltres ni a cap dels ciutadans”

Junts pel Sí conjuntament amb l'Assemblea Nacional Catalana ha realitzat una quarantena d'actes simultanis arreu del país amb el títol de Garanties per explicar la llei del referèndum d'autodeterminació i resoldre les preguntes que puguin tenir els ciutadans. Els diputats i diputades del grup parlamentari s'han repartit per les principals ciutats del país.

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha defensat en un dels principals actes, celebrat al teatre de Sarrià de Barcelona amb la diputada Irene Rigau, que “no ens hem de deixar intimidar ni menystenir, no podem deixar que ens faltin al respecte ni a nosaltres ni a cap dels ciutadans del país”. El vicepresident ha fet aquestes afirmacions davant les amenaces constants que està fent l'Estat espanyol. “Quan ens amenacen amb el nostre patrimoni en aquells que l'únic patrimoni que tenim és casa nostre, que volen dir? Que vindran i ens desnonaran a nosaltres i les nostres famílies?”, ha afirmat Junqueras.

El vicepresident ha destacat que l'Estat “ens vol en l'excepcionalitat, en l'estridència, però en el fons qui fa coses fora de la normalitat democràtica és el govern espanyol”. “Qui està fora de la norma democràtica i de la llei constantment és un govern que fa aquestes coses i que no dubta en utilitzar les clavegueres de l'estat”, ha afegit. El vicepresident ha conclòs que “no podem deixar que ens imposin determinats marcs mentals que pretenen situar-nos en l'excepcionalitat”, perquè estem fent les coses “com sempre”.

Per la seva banda, la diputada de JxSí, Irene Rigau, ha agraït les mostres de suport i ha afirmat que “ens anima a continuar mantenint viva la il·lusió”. “Sabem que tenim l'estat en contra i que remarem contra corrent, però a cada avís de por, una dosi major d'il·lusió”, ha afegit. Rigau ha assegurat que “Espanya és un estat fracassat democràticament”** i que el referèndum és també “una qüestió de dignitat democràtica”. **“El referèndum es farà amb tota normalitat, és farà com sempre i el vot serà vinculant”, ha conclòs.

En l'acte de Tarragona, la diputada de Junts pel Sí, Marta Pascal, ha destacat que aquest tipus d'actes “són bons per normalitzar el referèndum” i ha recordat que “som una nació i tenim dret a decidir”. Per tant, “normalitat perquè votarem en condicions normals”.

En aquest sentit, ha subratllat tres aspectes: mobilització, garanties i vinculant. “Tothom que vagi a votar ha de saber que el vot és fa en condicions tranquil·les i normals”, ha exposat Pascal, qui ha fet una crida a tots els votants: “Hi hem d'anar i no només els del sí. Expliquem què significa pels del sí i pels del no”.

Pascal ha afegit que sabem que “tenim un Estat que ens va a la contra i un govern del PP que no ens deixa però arribarem fins el final i farem les coses ben fetes”.

En la mateixa línia, Germà Bel, cap de llista per Tarragona, ha exposat que “molts de vosaltres heu experimentat motius d'incertesa o desconfiança, no sabíeu si anàvem de veres”. “Això és molt normal però és evident que anàvem de veres”, ha continuat, i ha remarcat que “el moment de veres és el referèndum”.

Els diputats Lluís Llach i Anna Caula han explicat la llei a Girona. “Defensarem una llei sortida d'un Parlament que ha estat escollit a les urnes”, ha defensat Llach, que també ha assegurat que malgrat els intents de l'Estat, no hi ha cap por. “Ara diuen que perseguiran el patrimoni dels voluntaris. Fa riure. Els superarem amb un tsunami democràtic”, ha reivindicat. La diputada Anna Caula ha assegurat que el referèndum serà vinculat perquè s'aplicarà immediatament el resultat: “El vot serà vinculant. Si guanya el Sí el Govern de Catalunya es compromet a declarar la independència”, ha afirmat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies