Nom de la noticia

10 Setembre 2015

Junts pel Sí fa una crida a la mobilització massiva l'11S

Muriel Casals recorda a Pablo Iglesias que Catalunya mai ha fet renunciar a ningú als seus orígens

Junts pel Sí ha fet una crida a participar massivament a la Via Lliure que tindrà lloc demà a l'avinguda Meridiana de Barcelona, organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana. En una roda de premsa a l'Ateneu Barcelonès, Carme Forcadell, Muriel Casals i Josep Maria Vila d'Abadal han reclamat una gran mobilització com les anteriors manifestacions de l'11 de Setembre, “per enviar un missatge al món”. En aquest sentit, Carme Forcadell ha esperonat la ciutadania a participar-hi. “A la Meridiana, la mobilització ha de ser massiva, demà serà un gran aparador perquè el món ens mira”, ha demanat.

En aquest sentit, Muriel Casals ha reclamat “recuperar l'esperit del 9 de novembre, quan amb un acte desobediència els ciutadans van fer un acte d'obediència cívica”. També ha fet una crida a la participació Josep Maria Vila d'Abadal “per expressar a Catalunya i al món la voluntat de llibertat del nostre poble”.

Carme Forcadell ha destacat la importància del ressò internacional que té el procés que està vivint Catalunya i les eleccions del 27S. “El president del govern espanyol ha hagut de parlar amb David Cameron i Angela Merkel del que passa, el Vaticà sap el que estem fent, 31 eurodiputats han reclamat al ministre de Defensa que retiri les seves declaracions, s'han pronunciat o escoltat el cas català els parlaments de Dinamarca, Irlanda, Uruguai i Paraguai, i un alt càrrec del Congrés dels Estats Units s'ha mostrat favorable de que els catalans decideixin el seu propi futur”, ha argumentat. Davant d'aquest context, Josep Maria Vila d'Abadal ha afirmat que “aquests fets refermen que si el procés surt bé, el projecte és possible”.

D'altra banda, Muriel Casals ha respost les declaracions del líder de Podemos, Pablo Iglesias, que ahir instava ciutadans catalans a no votar Junts pel Sí per raó del seu origen. “Li recordo la meva vella militància al PSUC, quan vam acollir a molta gent que venia del Partit Comunista Espanyol”, tot subratllant, que “ja aleshores i ara, es deia i es diu que Catalunya és un país diferent, que acull i que mai ha fet renunciar a ningú del país d'on es ve, del seu origen”. Casals ha recordat que el seu segon cognom no és català i que “el nostre país és una barreja de cognoms on es parlen més de 200 llengües diferents”. Per això, ha sentenciat que Iglesias té “una obsessió etnicista equivocada”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies